“Kapitalizm ahlaki bir çıkmazda…”

The Observer’ın yorum sayfasında yer alan yazıda, 2000 yılında önde gelen şirketlerin genel müdürleri çalışanlarının ortalama ücretinin 47 katı kazanca sahipken, bunun günümüzde 81 katına çıktığı belirtiliyor.

Yazara göre, bu düzeylerde para kazanan şirket yöneticilerinin hemen hepsinin yaşanan küresel mali krizde dolaylı veya doğrudan payı var.

İngiltere’de sosyal adalet üzerine makale ve kitaplarıyla tanınan Hutton, kabul edilemez ve meşru gösterilemez düzeylere ulaşan gelir adaletsizliğinin gidermenin hem ahlaki hem de siyasi kararlılık ve inanç gerektiği kanısında.

Yazara göre, İngiltere’nin sorunun üstesinden gelebilmek için, bu özelliklere sahip politikacılara ihtiyacı var ama seçim arifesinde bu misyonu yüklenecek bir isim veya parti görünmüyor ortalıkta.

Ana muhalefet Muhafazakar Parti’nin devleti sınırlamaya kararlıyken, kapitalistlerin aşırılıkları konusunda aynı tutkuyla sahip olmadığını belirten yazar, yeni İşçi Partisi’nin de 13 yıllık iktidarları boyunca önemli bir reform önerisinde bulunmaya cesaret edemediğini dile getiriyor.

831260cookie-check“Kapitalizm ahlaki bir çıkmazda…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.