Kapkaçcının Faslı çıkması ortamı gerdi

Amsterdam’da çantasını çaldığı kadının otomobili attında kalarak yaşamını yitiren kapkaçcı Ali B(19) müslüman fanatikce öldürülen film yönetmeni Theo van Gogh’dan dolayı gergin olan ortamın daha da elektriklenmesine neden oldu.

Polis’e göre olay şöyle gerçekleşti; Hollandalı adı açıklanmayan bir kadın çatasını çalıp kaçmaya çalışan hırsızı aracını geri vitese takarak sıkıştırdı. Ne yazık ki kapkaçcı yaşamını yitirirken, mağdurken sanık durumuna düşen kadın gözaltına alındı. Sanık kadın üç günlük yasal tutukluluk süresi dolduğu için de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis olay günü Faslı Ali B’nin bir yıl önce tutuklu kaldığı bir suçtan ötürü devam eden mahkemeye gittiği ve mahkeme sonrasında olayın meydana geldiğini açıkladı. 

Hollanda polisi sanık sandalyesindeki kadının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının fanatik müslümanlarca kötüye kullanılmamasını istedi.

Holanda Azınlıklar ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Rita Verdonk’un olay yargıda olmasına karşın azınlık toplumu aleyhine şanssız açıklamalar yapması da hukukçular tarafından tepkiyle karşılandı. Hukukçular, “Politikacılar çenesini kapatsın” açıklamasını yaparken, azınlık toplum temsilcileri Bakan’ı toplumlar arası husumeti ateşlemekle suçladı.

Fotoğrafta Ali B’nin yaslı yakınlarını görüyorsunuz…

1097860cookie-checkKapkaçcının Faslı çıkması ortamı gerdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.