Kaplıca Risk Yaratabilir

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Evcik, kaplıcaların bazı hastalar için risk oluşturduğunu, doktora danışılmadan kaplıcaya gidilmemesi gerektiğini belirtti.


Halk arasında kaplıca tedavilerinin son çare olarak görüldüğünü, bu nedenle kaplıcaların tüm hastalar tarafından tercih edildiğini belirten Doç. Dr. Evcik, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:


“Kaplıcaya gidecek hastaların, öncelikle bir uzman doktora başvurması gerekir. Her hasta, kaplıcaya girmemelidir. Kaplıca suyu ile çevre sıcaklığı, kalp ve damar sistemini olumsuz etkiler. Kalp, damar, tansiyon hastalarının kaplıcaya girmeden önce doktorlarıyla görüşmeleri hasta açısından iyi olacaktır. Kanama bozukluğu olanlar, gebeler, ileri düzeyde tansiyon hastaları da kaplıcaya girebilir ama doktor kontrolünde olması gerekir.


Solunum sistemi bozuk hastaların kaplıca tedavisinde, çok sıcak suyu tavsiye etmediklerini söyleyen Evcik, kaplıcadan faydalanmak isteyenlerin ilk gün 5-10 dakika suda kalmalarının yeterli olacağını ifade etti.


Doç. Dr. Deniz Evcik, ayrıca, bunu takip eden günlerde bu sürenin 1-2 dakika artırılmasının, su sıcaklığının da 35-36 derece olmasının ideal olduğunu da sözlerine ekledi.

720600cookie-checkKaplıca Risk Yaratabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.