Kar Korsanları Londra’da

İlk gösterimini 65’nci Berlin Film Festivalinde yapan Kar Korsanları (Snow Pirates), Londralı sinemaseverlerle buluşuyor.

Uzun süre Londra’da yaşayan ve görsel sanatlar eğitimi alan Faruk Hacıhafızoğlu’nun yönettiği film 7, 8 ve 11 Ekim’de Rio Sineması’nda gösterime girecek. 8 Ekim’deki gösterimden sonra sinemaseverler, yönetmenle tanışma ve film hakkında sohbet etme imkanı da bulacak.

DOKUNAN BİR ÖYKÜ

Kar Korsanları’nın hikayesi şöyle:

“Yıl 1981… Türkiye tarihinin en acımasız askeri darbelerinden birinin henüz başlarında ve o yıl Türkiye, son yılların en ağır kışıyla da karşı karşıya…  Doğunun en ücra köşesinde aylarca karların kalkmadığı, geniş bir tarihi mirasın üstüne kurulmuş Kars’ta o yıl, halk için kömür ihtiyacı özgürlük ihtiyacıyla yarışmaktadır.

O kış kömür, mücevher değerinde, hatta parayla satın almak bir yana, birkaç devlet kurumunun ve ayrıcalıklı kişinin ulaştığı bir elmastır. Darbe şehri soğukla cezalandırmaktadır.Tek servetleri kızakları ve ayrı ayrı hayalleri olan Serhat, Gürbüz ve İbo da bembeyaz karlara tezat, simsiyah kömürün peşinde dayanışmanın gücünü keşfedecekleri bir yolculuğun başındadırlar.

Üçü için de ara karnelerin alındığı bu tatile, oyundan daha çok kömür arayışı damgasını vurur. Kaynaklar oldukça sınırlıdır. Sobaya atmak için birkaç parça yanmış kömür artıkları peşinde başlayan arayış, onları zeka ve mücadele gücüyle yeni kaynaklar bulmaya itecektir. O kış, üçünün de askeri darbenin gölgesinde evlerini ısıtmak için başladıkları bu masum mücadele, hayatın sorumlulukları ve gerçeklerle tanıştıkları bir dönüm noktası olacaktır.”

ÇOK ÖDÜLLÜ

Kar Korsanları aşağıda listelenen festivallerden ödül aldı:

– 33rd Fajr International Film Festival, Iran, May 2015 – Best Director
– 3rd Rotterdam Red Tulip Film Festival, Netherlands, May 2015 – Best Film
– 22nd Golden Ball Film Festival, Adana, Turkey, Sep 2015 – 2nd Best Film, Yilmaz Guney Special Award, Best Photography Award
– Filem’on International Kids Film Festival, Belgium, Nov 2015 – Jury Special Mention
– 6th Malatya International Film Festival, Turkey, Nov 2015 – Best Film
– 1st Edirne International Film Festival, Turkey, Nov 2015 – Best Film
– 26th Singapour International Film Festival, Dec 2015 – Best Performance
– 46th International Filmwochenende Würzburg, Germany – 2nd Best Film
– 4th Ankara Engelsiz Film Festival, Turkey, June 2016 – Best Screenplay

Ödüllü yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu
Ödüllü yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu

GÖSTERİM RİO’DA

Kar Korsanları, Dalston’da Rio Sinemasında aşağıdaki tarih ve seanslarda izlenebilecek. 8 Ekim’deki gösterimden sonra sinemaseverler, yönetmenle tanışma ve film hakkında sohbet etme imkanı da bulacak.

– 7 Ekim 2016, 23:30
– 8 Ekim 2016, 13:00
– 11 Ekim 2016, 12:30

FARUK HACIHAFIZOĞLU?

Ödüllü yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu 1965’te Kars’da doğdu. 1991’de Ziraat Mühendisi oldu. 1997’de Bristol Üniversitesi’ne bağlı Royal Society of Art’da fotoğraf üzerine diploma aldı. 2002’de de Westminster University’de de Contemporary Media Practices diploması aldı.

FOTOĞRAF İÇİN http://www.snowpiratesmovie.com

2012380cookie-checkKar Korsanları Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.