Kara akbabalar için Türk-Yunan işbirliği

Kuş Araştırmaları Derneği (KAD) tarafından yürütülen ‘Kara Akbaba Koruma ve Araştırma Deneyim Paylaşımı’ projesi kapsamında, Türkiye, Yunanistan ve İspanya’dan kuş araştırmacıları, Eskişehir’de düzenlenen eğitim seminerinde bir araya geldi.


Proje Koordinatörü biyolog Okan Can, kara akbabanın Avrupa’da üreyen ve dünya çapında soyu tehlike altında olan 12 kuş türünden biri olduğunu belirtti. İspanya’dan sonra en önemli popülasyonun Türkiye’de bulunduğunu ifade eden Can, 50’den fazla araştırmacının bilgi alışverişinde bulunacağını söyledi.  


GEÇEN YIL BAŞLADI


Kara Akbaba Koruma Çalışmaları‘nda Ormancılık Faaliyetleri Uluslararası Çalıştayı Avrupa Birliği Türk-Yunan Sivil Diyaloğu Projesi dahilinde WWF-Yunanistan ile birlikte yürütülen “Kara Akbaba Koruma ve Araştırma Deneyim Paylaşımı Projesi” ilk çalıştayı 16-17 Aralık 2004’te Kızılcahamam’da düzenlendi.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü’nün de katıldığı toplantıda, her iki ülkenin ormancılık, doğa koruma ve milli parklarla ilgili uygulamaları hakkında bilgi alışverişinde bulunmuştu. Ayrıca Kara Akbaba’nın korunmasına yönelik ormancılık faaliyetleriyle ilgili bir seri tavsiyeler geliştirildi. Çalıştayın raporu KAD tarafından hazırlanarak, Şubat ayı içerisinde yayınlandı.


1998’DE KURULDU


1998 yılında, kuşları araştırmak, korumak ve bu konuda kamuoyu bilincini geliştirmek amacıyla kuş gözlemcisi ve araştırmacılardan oluşan bir grup, KAD’ı kurdu.


KAD amaçlarını şöyle açıklıyor:
• Türkiye’nin kuş varlığıyla (avifauna) ilgili bilgi toplamak,
• Kuş biliminin (ornitoloji) gelişimine katkıda bulunmak,
• Kuş bilimi, kuş gözlemciliği ve korumacılığına destek olmak,
• Başta kuşlar olmak üzere doğa korumacılığına destek olmak,
• Yapılan çalışmalarla ilgili yayınlar çıkarmaktır.


İLGİLİ HABER: Alarm! Kuşlarımız yok oluyor…

1019570cookie-checkKara akbabalar için Türk-Yunan işbirliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.