Kara kutu Paris’e gönderildi

9 kişinin öldüğü Tekirdağ uçağıyla ilgili adli ve teknik çalışmalar sürüyor. Uçağın düştüğü bölgede bu sabah erken saatlerde çok sayıda uzman ekip enkazla ilgili çalışmalara başladı. Görevliler dışında kimse enkaza yaklaştırılmıyor.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, uçak enkazı ve çevresindeki araştırma ve incelemeler birkaç gün daha sürecek ve büyük bir olasılıkla Pazar gününe kadar enkaz kaldırılacak.
Bu arada kriz masasının yetkilisi L.N. Wetterings, ölen ve yaralananlardan kimliği tespit edilenlerin isimlerini, ailelerine bildirdikten sonra kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.
Wetterings, 121 yolcunun 13 farklı hastanede tedavi edildiğini, 63 kişinin tedavisinin ise sürmekte olduğunu kaydetti.

6 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden Wetterings, bu ağır yaralılardan dördünün kimliğinin kesin tespitinin yapılamadığını belirtti.

“TEKNİK BAKIMLAR PROSEDÜRLERE UYGUN”

Türk Hava Yolları (THY), ”Tekirdağ” isimli uçağın teknik bakımlarının prosedürlere uygun yapıldığını bildirdi.

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Haberlerde belirtilen 23 Şubat tarihindeki Madrid seferi öncesi yaşanan olay taksi esnasında uçağın pilotu ‘Master Caution Light (Ana ikaz lambası)’ arızası bildirince uçak seferden alınmış ve aynı gün arızanın kaynağı olan parça değiştirilerek uçak sefere verilmiştir. Bu değişimden sonra uçak 8 iniş-kalkış yapmış ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

Haberlerde yer alan flaplarla ilgili konu ise 28 Ekim 2008 tarihinde sol krueger flapın topraklama cihazı (Bonding Jumper) değiştirilmesidir. Yapılan işlemden sonra uçak seferlerine sorunsuz devam etmiştir.”

ALMAN B.Z GAZETESİNDE TÜRKÇE BAŞSAĞLIĞI

Alman gazetesi B.Z, kazada hayatını kaybedenler için birinci sayfasından Türkçe olarak başsağlığı diledi. “Üzüntünüzü paylaşıyoruz” başlığı altında birinci sayfadan verilen haberde, Türkçe olarak da “Amsterdam’da hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz” ifadesi kullanıldı.

“AÇIKLAMALARDA ÇELİŞKİ YOK”

ANKARA – Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY’nin Hollanda’da kaza yapan uçağıyla ilgili açıklamalarda çelişki olmadığını belirterek, ”THY ve Türk sivil havacılığı son yıllarda ortaya koyduğu büyük başarıyı gölgelemeye çalışan ve bu amaca yönelik de dış basında kısmen de içeride bu itibarı soru işaretleri oluşturacak gayretleri de gördük ve bunu esefle karşıladık” dedi.

Yıldırım yaptığı açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde oluşturulan kriz merkezinin THY’nın uçağının Hollanda’da yaptığı kazayla ilgili çalışmaları Hollanda sivil havacılık yetkilileri ile koordineli bir şekilde sürdürdüğünü ve kazaya ilişkin verebilecek yeni bir bilgi olmadığını dile getirdi.

Bakan Yıldırım, yaralıların Türkiye’ye getirilmesinin organize edildiğini söyledi.
Kazanın nedeninin açıklanmasına ilişkin bir takvim vermenin mümkün olmadığını anlatan Yıldırım, yetkinin kaza tetkik heyetinde olduğunu ifade etti.

CHP’Lİ SÜNER’DEN BAKIM VE ONARIM ÖNERGESİ

CHP Antalya Milletvekili Tayfun Süner, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, THY’ye ait uçakların bakım ve onarımının ne sıklıkla yapıldığını sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Süner, THY’ye ait uçakların bakım ve onarımının ne sıklıkla yapıldığını, uçakların yakıt ikmalinin hangi kriterlere göre yapıldığını ve düşen uçağa ağırlığı minimum düzeyde tutmak için mi az yakıt konulduğunu sordu.

1189360cookie-checkKara kutu Paris’e gönderildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.