Kara para…

Bugün yaşadığımız düzen, kara paranın getirmiş olduğu refahtır. Bu konuda gerekli açıklamayı BM Uyuşturucu ve Suç ile Mücadele Dairesi (UNODC) Başkanı Antonio Maria Costa yaptı.

Kara paranın kontrolü için yapılanmaya giden global örgütler, o kara paranın nimetlerinden yararlanmayı da eksik etmiyorlar, yeter ki kendi refahları korunsun ve geliştirilsin.

Kara para nasıl olur? Silah satışı, uyuşturucu satışı, kadın piyasası, böbrek ve benzeri iç organların pazarlanması… gibi listeyi uzatarak oluşturulan kanun ile düzenlenmemiş ve vergisi verilmeyen alanları kapsar. Kara paranın öteki anlamı, devlet denetimi dışında, serbest hareket yapan, devletin karanlık işlerini organize eden ve uygulayan, örtülü ödenekler ile desteklenen ve geliştirilen eylemlerin yapılmasına sebep olan paradır. Kara paranın ülkesi yoktur, sınırı yoktur. Sınırların olmadığı karanlık dünyada bugün, gökdelenlerin içinde olan, plazalarda yaşayan bankaların can suyu oluyorlar, çünkü kara parayı karşılıksız olarak aklamaktalar, çünkü para onların varlık sebebidir.

İsviçre bankalarının şifrelerinin çözülmesi ile birlikte, bütün bankalar İsviçre bankası konumuna geldi. Bugün, ayakta kalan bankaların büyük bir bölümü, karlarına kar katan ve krizi en fazla kar ederek atlatan bankaların temelinde, bu kara para vardır. Kara para olan yerde sömürü, insan ticareti, savaş, çatışma vb gibi evrensel hukuk kurallarını yok sayan, insan haklarını sadece kağıt üzerinde bırakan uygulamalar olağan karşılanır!

Global krizi kara döndürenler, şirketlerine yeni şubeler açanlar, global olarak yayılanların temelinde bu kara para vardır. Nobel barış ödülünün altında da bu kara para vardır. Obama’ya verilen ödülün öteki anlamıdır, kara para!

Kara paranın olduğu yerde, esnafın elinde kalaşnikof olur! Gösteri yapanların üzerine kara kurşunlarını bırakır! Kara para olan yerde, eldeki silahı kuru sıkı yaparsın, eldeki döner bıçağını çakıya dönderirsin! Kara para, yasal olarak oluşturulmuş dünyayı, kendi çıkarına uygun olarak biçimlendirebilir, yönlendirebilir. İtalya Mafya dönemi bu kara paranın neler yapabileceği hakkında güzel bir örnektir. Amerika’nın ilkel kapitalizm yaşadığı dönem ve mafyanın (kara paranın) sokak çatışmaları yaşadığı dönem, buna güzel bir örnektir. Biz de 12 Eylül öncesi yağ stoklayanlarını istediği gibi piyasaya sürmeleri ve sokak çatışmalarını körüklemeleri, elde ettikleri paralar ile ayrım gözetmeden silah satıcı olmaları buna örnektir. Kara paraya hükmeden, çatışmayı körükler ki, kasasına daha çok kara para biriksin! Kara sermaye birikimi, zaman içinde yeni zenginleri, görmemişleri ortaya çıkarır! Dünya zenginleri listesinde olan kaç kişi var, nasıl zengin olduklarını bilen kaç kişidir?

Kara para ile beslenen siyasiler, kara paranın yaratmış olduğu sonuçları savunmak ve onları yasallaştırmak için her türlü özveriyi gösterirler. O yüzden eldeki silahlar bir anda kurusıkıya dönüşür! Döner bıçağı, çakıya dönüşmesi gibi.

Bugün yaşadığımız düzen kara paranın vermiş olduğu refahtır!

Bu refahtan kimler yararlandığı ortada değil midir? Çalışan, emeği ile geçinenlerin çocukları, burs almak için her türlü marifetlerini gösterirken, babalarının adını kullanarak gemi alanlar ortada değil midir? Babalarının sağlamış olduğu olanaklar ile reşit olmadan ticaret sahibi olanlar, yurt dışında GDO’lu mısırlar getirip alış veriş merkezlerinde büfelerde sattıran çocuklar, hangi olanaklar ile elde ettiler bu ayrıcalıkları?

Devlet kasasını boşaltıp, ayrı bir siyasi parti kuranlar, dokunulmazlık zırhı içinde, yaptıklarını zamana yayarak unutturanlar, kara paradan ne kadar yararlanmaktadırlar? Bir anda zengin nasıl olunur? Piyango bileti almadan bir anda zengin olanları kim araştırabilir? Bugün medya devi olanların hangisinin temeli bilinir? Hangi temeller üzerine bugün dev oldular, plazalarda yaşamaya başladılar? Kara para olan yerde, her türlü değişim, şaşırtıcı olmaktan çıkmıştır!

http://cemoezkan.blogcu.com

1585540cookie-checkKara para…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.