Karabağ görüşmelerinde ilerleme

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Fransız eşbaşkanı Bernard Fassier, iki Cumhurbaşkanının Karabağ konusundaki görüşmelerde “önemli ilerlemeler” sağlandığını bildirdi.

Fransa’nın Münih Başkonsolosluk rezidansında yapılan görüşmede, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Minsk Grubu eşbaşkanları Fransız Bernard Fassier, Rus Yuri Merzlyakov, Amerikalı Robert Bradtke ve AGİT Başkanı’nın temsilcisi Anjey Kaspşik de hazır bulundu.

Yaklaşık dört saat süren görüşmeden sonra Aliyev ve Sarkisyan, başkonsolusluk rezidansından ayrı ayrı çıkarak ülkelerine dönmek için hava alanına gitti.

Fassier ise toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bazı önemli ilerlemeler sağlandı. Aynı zamanda, bazı zorluklar da tespit ettik” dedi. Kendisi ile birlikte Agit Rusya ve ABD eşbaşkanlarının, iki Cumhurbaşkanı arasında yapılacak bir sonraki toplantıyı hazırlayacaklarını söyleyen Fassier, Aliyev ve Sarkisyan arasında bir sonraki toplantının ne zaman yapılacağı konusunda açıklama yapmadı.

İki Cumhurbaşkanı ise toplantıdan sonra açıklamada bulunmadı.

1224640cookie-checkKarabağ görüşmelerinde ilerleme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.