Karabulut’un kardeşi şırıngayla saldırdı

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada İbrahim Enver Karabulut, yanında getirdiği şırıngada bulunan sıvıyı olay gününü anlatan Garipoğlu’na doğru sıktı.

Bu sırada, güvenlik güçlerince müdahale edilen Karabulut ile üzerine ve vücuduna şırıngadan çıkan sıvı bulaşan Garipoğlu, duruşma salonundan dışarı çıkartıldı.

İçeriği henüz belli olmayan sıvının, bazı gazeteci ve polislerin üzerlerine de bulaştığı görüldü.

YARGILANMAYA BAŞLADI

Bugün hakim karşısına çıkarılan Garipoğlu’nun ilk duruşmasına, Münnever Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, annesi Nagihan Karabulut, kardeşi İbrahim Enver Karabulut ile ailenin avukatları Altan Altınyurt, Beliz Özkan, Rezan Epözdemir ile tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve avukatı Aytekin Kaya katıldı.

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın da duruşma salonunda olduğu görüldü.

Öte yandan, duruşma salonuna Anadolu Ajansı ve TRT’nin de aralarında bulunduğu 10 basın kuruluşundan sadece muhabirler alındı. Duruşma başlamadan önce salona girmek isteyen gazeteciler ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİLERİ

Davanın görüldüğü Bakırköy Adliyesi önünde toplanan gruplar, protesto gösterileri yaptı.

Adliye önüne gelen ve kendilerini, ”Emekçi Hareket Partili kadınlar” olarak nitelendiren grup, ”Münevver Karabulut katledildi, tüm kadın cinayetlerinin hesabını soracağız” şeklindeki pankart açarak Cem Garipoğlu aleyhinde sloganlar attı.
Bu arada, ellerinde Münevver Karabulut’un fotoğrafları ile dövizler bulunan Karabulut’un arkadaşları ile bazı vatandaşlar da adliye önünde protesto gösterisi düzenledi.

Gösteriler sırasında polisin adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

1233670cookie-checkKarabulut’un kardeşi şırıngayla saldırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.