Karaciç: ABD beni öldürmek istiyor

Karaciç Amerika'nın Bosna savaşı yıllarındaki dışişleri bakan yardımcısı ve özel elçisi Richard Holbrooke'un kendisine sahneden çekilmesi karşılığında dokunulmazlık önerdiğini öne sürdü. Holbrooke ve başkalarını kendisini ortadan kaldırmaya çalışmakla suçladı.

Richard Holbrooke ise bu iddiaları gülünç diye niteliyor.
 
"GEÇMİŞİYLE YÜZLEŞİYOR"

İngiltere'nin ciddi ulusal gazetelerinden The Times, "yeni bir görünüme kavuşan Karaciç kanlı geçmişiyle yüzleşiyor" derken, The Independent "hesap verme günü" diye manşet attı.

Gazete dünün "uluslararası adalet için tarihi bir gün" olduğunu vurgulayarak Karaciç'in; Miloşeviç'in stratejilerini örnek alır göründüğü yorumunu yaptır…

The Independent'te makalesi yayınlanan insan hakları konusunda uzman avukat Geoffrey Roberts de "Bu duruşma kısa ve net olmalı" yorumunu yaptı.

Slobodan Miloşeviç davasında Hırvatistan, Kosova ve Bosna'daki suçların bir arada ele alınmasının süreci yavaşlattığını ve bundan bir ders alınması gerektiğini söyleyen Roberts'a göre, Karaciç de Miloşeviç gibi duruşmaları aksatmaya yönelik adımlar atarsa, tanıkların çapraz sorguya tabi tutulduğu yargı yöntemi işlemez.

Roberts bunun için mahkemenin sistem değişikliğe gitmesini ve soruşturma yargıcının bulgularını sunduğu ve savunmaya bunlara itiraz etme imkanı verilen Anglo-Amerikan sisteminin tercih edilmesini salık verdi.

1175630cookie-checkKaraciç: ABD beni öldürmek istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.