'Karaciç'in ayak izleri' turuna ilgi

Vekol turizm acentesi müdürü Tanya Bogdanov, geçen ay başlayan "Karaciç'in ayak izi" turuna şimdiye kadar tümü yabancı 150 kadar turistin katıldığını söyledi.

Sahte alternatif tıp doktoru kimliğiyle Belgrad'da hayatını sürdüren Karaciç, yıllar süren kaçaklıktan sonra temmuzda yakalanarak uluslararası savaş suçları mahkemesine teslim edilmişti.

Son 10 yıldır yabancı basında Sırbistan hakkında çıkan haberlerin neredeyse tümünün savaş suçluları ve ülkedeki siyasi kargaşayla ilgili olduğunu belirten Bogdanov, "Turistler turlarımızla ilgileniyor, çünkü sorunlarımızı ve siyasi durumumuzu tüm dünya biliyor" dedi.
Tur programı çerçevesinde ilk olarak, Karaciç'in "Dr. Dragan Dabiç" sahte kimliğiyle yaşadığı eve ve sık sık uğradığı pastaneye gidiliyor. Karaciç'in en çok gittiği bakkal dükkanına şöyle bir bakıldıktan sonra turistler yine eski Sırp liderin sık sık gittiği bara uğruyor.
Tur, Karaciç'i yakalandığı yere getiren 73 numaralı belediye otobüsünün rotası takip edildikten sonra, eski Sırp liderin Lahey'e gönderildiği mahkeme binası önünde sona eriyor.

1177840cookie-check'Karaciç'in ayak izleri' turuna ilgi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.