Karadeniz Sahil Yolu açıldı

Başbakan Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu’nun resmi açılışı çerçevesinde Ordu’nun Ünye ilçesinde vatandaşlara Başbakanlık otobüsünün üzerine çıkarak seslendi. 


Erdoğan, ”20 yıllık bir hayal gerçek oldu. 1987’de başlayan Karadeniz Sahil Yolu 542 kilometrelik bir yol. Sadece Ünye geçişi var. Onun da Mayısta temelini atıyoruz. Süratle bitireceğiz. Biliyorsunuz tarih veririz ondan sonra açılışını ilan ederiz ve gelir açarız. Ama burada 1 yıllık bir gecikme oldu. O da bazı yerlerdeki kamulaştırma sıkıntısı nedeniyleydi” diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, bundan sonra rüyasının 542 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu’nu sahilden İstanbul’a ulaştırmak, olduğunu belirterek, ”Bunu yaptığımız zaman dünyanın en uzun sahil yoluna Türkiye kavuşmuş olacak” dedi.


Erdoğan, çalışmalara başlandığını, şu anda Samsun-Bafra arasının yapıldığını belirterek, Samsun-Bafra’dan sonra çalışmalara devam edeceklerini Sinop- Kastamonu kısmını da gerçekleştirerek Karadeniz Sahil Yolu’yla üçüncü köprüyü birleştireceklerini kaydetti.


“FINDIĞI TMO ALACAK”


Erdoğan burada yaptığı konuşmada daha önce yaptıkları bir değişiklikle Toprak Mahsulleri Ofisi’ni (TMO) fındık alımı yapmakla görevlendirdiklerini belirterek, ”Ağustos’ta yeni mahsulünüzü çıkardığınızda, TMO aynı şekilde alım yapacak. Aldanmayın, aldatılmayın” dedi.
 


 

1040890cookie-checkKaradeniz Sahil Yolu açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.