Karadeniz yanıyor: 30 noktada soğutma, 7 noktada söndürme

Karadeniz Bölgesi’nde Artvin, Ordu, Trabzon ve Rize’de 60’tan fazla noktada dün akşam saatlerinde başlayan yangınları söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Trabzon Valiliği’nden yangınlarla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ilin 11 ilçesinde 37 noktada farklı zamanlarda çıkan yangınlara müdahale edildiği belirtildi.

Yangınlardan 30’unun söndürüldüğü, soğutma çalışmalarının sürdüğü, 6 ilçedeki 7 noktada ise söndürme çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Valiliğin açıklamasına göre Trabzon’da 90 hektar ormanlık alan, 10 hektar fındık bahçesi ve 6 ev zarar gördü.

Yangınlarda can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

Valilik “Söz konusu yangınların mevsim itibariyle bahçelerde yapılan temizlik çalışmalarından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmekle birlikte gerekli inceleme ve araştırma devam etmektedir” ifadesini kullandı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de “Sabotaj olduğuna dair elimizde bir bulgu yok” diye konuşmuştu.

Bahçeli: Rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri milli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kanal İstanbul ile ilgili yazılı açıklama yaparak projeden rahatsızlık duyanları “şuursuz ve gayri milli” olarak niteledi.

Bahçeli, Kanal İstanbul için referandum yapılması çağrıları için de “hezeyan” dedi.

Bahçeli açıklamasında “Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir. Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF: Arşivden

2364510cookie-checkKaradeniz yanıyor: 30 noktada soğutma, 7 noktada söndürme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.