Karakütük sevgiyle anıldı…

Saygı duruşuyla başlayan anma törenine gazeteci-yazar Koray Düzgören, Kürt İnsan hakları Projesi (KHRP) Başkanı Kerim Yıldız, araştırmacı-yazar Dr. M. Şehmuz Güzel ve gazeteci Sinan Öztürk birer kısa konuşmayla katıldılar.


Koray Düzgören, Karakütük’ün yaşamının çok zor geçtiğini vurgulayarak “Eğer Baha isteseydi Türk medyasında istediği yerde bir  gazeteci olurdu. Ama bunu reddetti” dedi. Düzgören, Karakütük’ün tercihini doğru yönde kullandığını belirterek, Karakütük’ün inandığı yolda bedel vermesini de bildiğini söyledi.


Sinan Öztürk, Bahattin Karakütük’le birlikteki yaşadığı anılarından söz etti. Öztürk, Karakütük’ün Türkiye’de gazetecilerin öldürüldüğü zorlu bir dönemde mesleğe başlama cesareti gösterdiğini ve olayların üstüne korkusuzca gittiğini anlattı.

Öztürk, Karakütük’ün gazeteciliğe özgürlük mücadelesi için başladığını ve her zaman ezilenlerin yanında yer aldığını söyledi. .

Kerim Yıldız ise yaptığı konuşmada, Karakütük’ün zamansız ayrıldığını vurgulayarak, “Birlikte pek çok yararlı toplumsal projeye imza atacağımız bir dönemde, bizi yalnız bıraktı” dedi.

Konuşmalar ardından gazeteci Sinan Öztürk ve İngiltere Kürt Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı Arzu Peşmen taziyeleri kabul etti.

676900cookie-checkKarakütük sevgiyle anıldı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.