Karamanlis: Cesur bir eylem

Karamanlis, Rum hükümetinin duvarı yıkma eylemini “yüksek değerde ve iyi niyet göstergesi cesur bir eylem” olarak nitelendirdi.


Karamanlis, Brüksel’deki AB zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, Rum hükümetinin bu eylemine Kıbrıs Türk tarafının karşılık vermesini beklediklerini belirtirken, duvarın yıkılacağından Yunan hükümetinin haberi olduğunu vurguladı.


Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Dimitrios Rallis de dün bölgeyi ziyaret ettiğini ve burada yaptığı açıklamada, Rum hükümetinin duvarı yıkmasının ardından geçişlerin başlayabilmesi için Rum hükümetinin sunmuş olduğu koşulların yerine getirilmesi konusunda Kıbrıs Türk tarafının karşılık vererek işbirliğinde bulunmasının beklendiğini vurguladığını belirtti.


Rallis ayrıca, duvarın yıkılmasının Rum hükümetinin kararı olduğunu, ancak Yunan hükümetinin de bundan zamanında haberdar edildiğini ifade etti.


Öte yandan gazete, duvarın yıkılması konusunda BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Michael Möller, ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Ronald Schlicher ve diğer bazı yetkilerin açıklamalarına da yer verirken, yabancı yetkililerin genel olarak bir yandan duvarın yıkılmasını memnunlukla karşılarken, öte yandan geçişlerin başlaması için çabaların devamının gelmesi gerektiğini vurguladıklarını yazdı.


Rum gazeteler ise konuya ilişkin haberi şu başlıklarla yansıttılar:


SİMERİNİ: Ledra Umutlar Doğurdu – Uluslararası Toplum Duvarın Yıkılmasına Çok Şey Yüklüyor – Top Türkiye’de – Partiler Duvarın Yıkılmasından Memnun
ALİTHİA: Zengin Övgüler ve Sıkı Taahhütler – Her Zaman İnisiyatife Sahip Olmalıyız
POLİTİS: İçte De Kazançlı – Hükümetin Girişimine Tepkiler Olumlu…

697970cookie-checkKaramanlis: Cesur bir eylem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.