Karanlığa karşı aydınlık yürüyor

Agos Gazetesinden yapılan açıklamada, Hrant Dink’in cenaze töreninin, ”dini gelenekler doğrultusunda ve bir aile töreni” olarak gerçekleştirileceği bildirildi.


Açıklamada, yarın saat 11.00’de Agos Gazetesi önünde yapılacak törenin sonunda Dink’in gazetenin önünden uğurlanacağı, saat 14.00’te Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesinde dini tören yapılacağı, cenazenin sonra Balıklı Ermeni Mezarlığına defnedileceği duyuruldu.


Kilisenin içine sadece Anadolu Ajansının alınacağı ve burada çekilecek görüntülerin Anadolu Ajansı tarafından servis edileceği ifade edilen açıklamada, gazetecilerin kamera ve fotoğraf makineleri olmaksızın kilisenin avlusuna girebilecekleri bildirildi.


Açıklamada, ”Törende, Dink’in ailesinin arzusu üzerine slogan atılmaması, pankart açılmaması, gösteri ortamı yaratılmaması önemle rica olunmaktadır” denildi.
Bu arada, İstanbul Valisi Muammer Güler, Hrant Dink’in cenaze töreni için poliste izinlerin kaldırıldığını ve cenaze töreni için çevre illerden ilave güvenlik talebinde bulunulduğunu bildirdi.


CENAZE TÖRENİ PROGRAMI:


– Cenaze töreni Agos gazetesi önünde 11:00’de başlayacak. Kortej Agos gazetesinden Şişli istikametine doğru ve ana bulvar üzerinde oluşturulacak. Burada Hrant Dink’in ailesi adına bir konuşma yapılacak.
– Saat 11:30’da cenaze arabasının hareketiyle birlikte, buradan Taksim istikametine doğru yürüyüşe geçilecek.
– “Hepimiz Hrant Dink’iz! – Hepimiz Ermeni’yiz!” pankartı arkasında, pankartsız ve slogansız, sessiz bir yürüyüş yapacağız.
– Yaklaşık 8 kilometre olan yürüyüş güzergahı şöyle: Şişli Osmanbey – Harbiye – Taksim – Tarlabaşı Bulvarı – Unkapanı – Saraçhane – Aksaray – Yenikapı IDO iskelesi meydanı.
– Kortej Elmadağ Divan Oteli kavşağına geldiğinde, cenaze arabası ve aile Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenecek tören için ayrılacaklar.
– Kortej yürüyüşü Taksim’e ve oradan Unkapanı yönüne devam edecek. Zaman ve mesafe nedeniyle tempolu bir yürüyüş olacak. Yenikapı iskelesi meydanına gelindiğinde kilisedeki törenden çıkan cenaze arabası da meydanda büyük kitle ile buluşacak.
– Buradan Hrant Dink’i alkışlarımızla uğurlayacağız. Cenaze arabaları Balıklı Ermeni Mezarlığı’na doğru yola çıkacak. Hrant Dink orada ailesi ve yakınları tarafından toprağa verilecek.
– Sabah erken saatten itibaren Şişli – Taksim güzergahı trafiğe kapalı. Osmanbey Metro istasyonu kapalı.
– Şehir dışından gelen araçlar Mecidiyeköy- Ali Sami Yen Stadı’nda park edecek ve kişiler yaya olarak Şişli-Osmanbey yönüne devam edecekler.


AÇIK GAZETE: Bütün okurlarımızı cenazeye katılmaya davet ediyoruz. Cenaze karanlığa karşı aydınlığın bir yürüyüşü olacak. Dostumuz Hrant Dink’in savunduklarına katılalım ya da katılmayalım ama özgürce konuşmak ve gerçek bir demokrasi istediği için yaşamını yitirdiğini unutmayalım. Türkiye’nin bu yiğit evladına özür borçluyuz. Onu koruyamadık. Onu savunamadık. Şimdi onun cenazesine sahip çıkarak, yaşamı pahasına yükselttiği demokrasi çıtasını daha yükseklere taşıyalım…


 

1038070cookie-checkKaranlığa karşı aydınlık yürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.