Karanlıkta ıslık çalmayın

İnsanlar, karanlıkta neden ıslık çalar?

İnsanlar mezarlıktan geçerken neden şarkı söylemek ihtiyacı hisseder?

Aslında bunun sebepleriyle ilgili çok söylentiler var ve bizler bunun manasını da iyi biliyoruz.

Karanlıkta korkanların kendilerini avutmak veya korkularını bastırmak için ıslık çaldığı bilenen bir hikaye…

Korkmak; Herhangi bir tehlike durumuna karşı hazırlıksız yakalanmamak adına sürekli tetikte bulunmak ve buna bağlı olarak geleceği tahmin ederek sözde tedbirler almak şeklinde açıklanabilir. Bunun aşırısı hastalık halidir.

Galiba bir yerde okumuştum …

Bir vatandaş ailesini bindirdiği trenin fotoğrafını hatıra diye çekmek ister . o sırada bir başka vatandaş onu turist zanneder ve şöyle tepki verir: “ çek çek, bizleri rezil göstermeye çok meraklısınız. Hem de sevinirsiniz.”

Öte yanda bir başka vatandaş ise daha farklı bir şekilde tepki gösterir ve şöyle bağırır: “çek kardeşim çek, belki bir yetikli görür de ek sefer koyarlar.”

Bu iki farklı manzara aynı ülkede geçiyor. Fakat farklı iki düşünceyi yansıtıyor. Biri içine kapalı ve korkan, diğeri ise cesur, dışa dönük ve açık sözlü…

Kendi eksiklerimizi nutuk ve sloganlarla örtmeyi tercih ediyoruz ve bunu doğru sanıyoruz.

Gerçeklerle yüzleşmeyi pek sevmiyoruz. Hoşumuza gitmiyor ve hatta tepki veriyoruz.

Karanlıkta ıslık çalmak ışığı getirmez. Yalnızlık, korku ve şaşkınlık yerli yerinde kalır. İnsanlar buna sonsuza dek dayanamazlar.

Hayret ve ibretle izlediğimiz şu son hadiselere bir bakın. Birileri, başkalarını karanlıkları bahane ederek yıllarca korkutmuş iddiaları dolaşıyor.

Daha sonra her ne olmuşsa bir sarsıntı ile etraftaki duvarlar çatlamaya ve yıkılmaya başlamış. Duvarlar yıkıldıkça gerçek aydınlık görünmeye başlamış.

Sizler karanlıkta lütfen ıslık çalmayın. Korkuyorsanız karanlıkta gezmeyin. Ancak, korkularınızla yüzleşmek daha doğru olacaktır. Göreceksiniz ki; aslında korkacak bir şey yokmuş.

Korkacak bir şey olmadığını öğrendiğiniz zaman da, ister karanlıkta dolaşın, ister mezarlıktan geçin, artık ıslık çalmayacaksınız.

Hiçbir endişe duymadan yolunuza devam edeceksiniz.

Fakat, ille de korkuyorum diyorsan sen de bir mum yak.

Unutmayın; “korkunun ecele faydası yoktur” demişler.

[email protected]

744590cookie-checkKaranlıkta ıslık çalmayın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.