Karayalçın: Bizsiz solda birlik olmaz

Karayalçın, SHP’nin de CHP-DSP birlikteliğinin içinde olması gerektiğini belirterek, ”Rica etmiyorum, yakarmıyorum, pulsuz dilekçe vermiyorum, tarihe şerh düşüyorum: SHP’nin içinde yer almadığı birliktelik solda birlik değildir” dedi.


Karayalçın, partisinin solda birlikteliğin değerlendirileceği il başkanları toplantısında, ”SHP’nin hem solcu, hem cumhuriyetçi bir parti” olduğunu belirterek, ”SHP’nin Türkiye’nin en iyi sosyal demokrat partisi” olduğunu söyledi.


SHP’nin ”hem solcu hem Atatürkçü bir parti” olduğunu ifade eden Karayalçın, Atatürk ilke ve devrimlerinin, bunun yanında sosyalist enternasyonel kararlarının kendileri için eş zamanlı önemli olduğunu kaydetti.


Karayalçın, bir partinin büyüklüğünün seçim barajından ve Hazine yardımından kaynaklanan gerekçelerle ölçülemeyeceğini ifade ederek, ”hormonlanmış” bir parti anlayışını reddettiklerini söyledi.


Nisan ayının Türkiye siyaseti için önemli bir ay olduğunu kaydeden Karayalçın, ”14 Nisan’da Türkiye’de meydan muhalefeti denilebilecek bir muhalefet ortaya çıkmıştır. Bu muhalefet, Tandoğan, Çağlayan, Konak Meydanı’ndaki muhalefet, meclis muhalefetine galebe çalmıştır. Bu süreçte Türkiye’de siyaset alanı çökmüştür” dedi. ”Bu çöken siyaset kurumlarıyla birlikte seçime gidildiğini” söyleyen Karayalçın, 22 Temmuz’da bunun ayağa kaldırılacağını bildirdi.


Karayalçın, ”solda birliğin mucidi” olduklarını ifade ederek, bunu en çok SHP’nin seslendirdiği ve dile getirdiğini anımsattı.


Karayalçın, CHP-DSP birlikteliğini de değerlendirerek, ”Bu birliktelik yeterli değildir” görüşünü dile getirdi. Bu birlikteliğin sol olarak görülebilmesi için SHP’nin de içinde olması gerektiğini kaydeden Karayalçın, sadece SHP’nin değil, sokakları dolduran, ”sol” olarak bilinen kesimlerin ve partilerin de bu birlikte yer alması gerektiğini vurguladı.


 

1043000cookie-checkKarayalçın: Bizsiz solda birlik olmaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.