Karayalçın: İttifak olmazsa yazık olur

SHP lideri Karayalçın, ittifak arayışlarını ANKA’ya değerlendirdi. Tek bir partinin çatısı altında yapılan birleşmelerin bir faydasının olmadığının görüldüğünü ifade eden Karayalçın, “İttifak olmazsa yazık olur. Ne demek yazık olur. Yani bunu sayısal olarak anlatmam güç, ifade etmem güç. Ama siyasal olarak yazık olur diye düşünüyorum” dedi.


İKTİDARDAN KAÇMAK DEMEK


İttifak olmazsa, ittifaktan kaçanların, hesabının sorulacağını ileri süren Karayalçın, şöyle dedi:


“Çünkü, ittifaktan kaçınan gerçekte iktidardan kaçıyor olacaktır. Bunun da vebali çok büyük bana göre. Seçim sonrasının daha sonraki Türkiye’nin siyasi şekillenmesi açısından çok büyük bir önem taşıyacağını düşünüyorum. İttifakın olmaması da daha sonraki seçim sonrasındaki Türkiye’nin siyasal şekillenmesinde çok önemli değerlendirme ölçülerinden biri olacağını düşünüyorum.”


ÖDP:“GÜÇSÜZLER BİRLİĞİ OLMASIN”


ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, tartışmaların daha çok teknik düzeyde yapıldığına dikkat çekerken, “Politik düzeyde yapılmıyor. Solun problemi sağcılaşması zaten. Sol statükocu olamaz, o yüzden solun temel değerleri üzerinden ve politikaları üzerinden yan yana hareket etmek lazım” dedi.


Uras, şunları söyledi:


“Solda güç birliği arayışlarına baktığınızda aslında, önce güç olmak gerekiyor. Yoksa bu bir güçsüzler birliğine dönüşebilir. Güç olmanız açısından da halkın temel talepleri üzerinden siyaset yapmanız gerekiyor. Bugün baktığınızda neoliberal politikaların tahribatı ırkçılığa karşı çıkan herkesle yan yana gelmek gerekiyor. Bu yan yana geliş, Türkiye’de neleri değiştirir? 21 yüzyılın Türkiye’sini sola açar. Demokrasiyi açar, laikliği açar. Biz varız. Bizim siyasi iddiamız zaten bu süreci hızlandırmak. Bir sol adresin var olduğunu yedi düvele göstermek.” ANKA



 

1041760cookie-checkKarayalçın: İttifak olmazsa yazık olur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.