Karayalçın’dan HDP sitemi

CHP, pazar günü önseçime gidiyor. İstanbul’da 3 bölgede 409 aday adayı için 30 okulda 1060 sandıkta oy kullanılacak. 302 erkek, 106 kadın ve 1 trans birey milletvekili aday listelerine üst sıradan girebilmek için kıyasıya bir yarış verecek. CHP’nin 28 kontenjan hakkından 14’ünü İstanbul için kullanacaklarını bu nedenle İstanbul’daki yarışın daha kıyasıya geçeceğini dile getiren CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP’de pazar günü düzenlenecek önseçimler öncesinde son durumu ve son siyasi gelişmeleri Milliyet’e şöyle değerlendirdi:

“Ön seçim günü sandığa yakın yerlerde kurulacak masalarda Genel Seçimler için de iki sorulu bir anket uygulayacağız. Birincisi üyelerimize, ‘Arabanızı bize kullandırır mısınız?’ diye soracağız. Çünkü çok taşımacılık gereksinimi var ve paramız yok. İkinci soru da, ‘Seçim günü sandıkta görev üstlenir misiniz?’ sorusu sorulacak. Çünkü bazen insanlar, ‘Ben istemedim görev yazıldı’ diyorlar. Bunun olmaması için herkese soracağız.

Biz şu anda İstanbul’da 28 milletvekiline sahibiz; 11 Haziran’da 28 milletvekilimiz seçilmişti. 14 tane kontenjan var. Türkiye genelindeki 28 kontenjan hakkının 14’ü İstanbul için kullanılacak. İstanbul’da az yer kalmış olacak. Ama bu da önemli bir adım. Bazıları hatta, ‘Yetmez ama evet’ diye espri yapıyor.

‘Neden İzmir bilmiyorum’

İzmirliler Kılıçdaroğlu’nun oradan önseçimle aday adaylığını koymasını, ‘Biz bastıra bastıra aldık’ şeklinde yorumluyorlar. Pek öyle olduğunu da sanmıyorum. Neden İzmir oldu, bilmiyorum. Belki CHP’nin ulusalcı kanadının daha çok bulunduğu bir yerden aday olması, kaledekilere teşekkür için olabilir.
İstanbul’da amacımız AKP ile 8 puan farkı kapatıp birinci parti olarak çıkmak. Bu olursa Genel Başkanımız’ın koyduğu yüzde 35 hedefi de gerçekleştirilebilir diye düşünüyorum.”

‘Keşke HDP riske atmasaydı’

HDP’nin seçimlere parti olarak katılması konusunda riski görüyorum, katılmasalardı diye de düşünüyorum. 11 Haziran’da seçmenin örgütlenmesinde çok yüksek bir beceri gösterdi HDP.

Keşke riske atmasaydı ve 2011 seçimlerinde elde ettiği milletvekili sayısının çok fazlasını elde edebilecek şekilde o yöntemi geliştirip tekrar etseydi.
Şimdi ne olacak baraja takılırsan? Yazık değil mi ona oy veren yurttaşların tercihine? Bir de bazı HDP’lilerin, ‘Barajın altında kalabiliriz, CHP’liler bize oy versin’ şeklinde propaganda yaptıklarını da hayretle karşılıyorum.” BURCU ÜNAL / Milliyet

1448610cookie-checkKarayalçın’dan HDP sitemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.