Karayalçın’dan seçim ittifakı çağrısı

Karayalçın, SHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde, cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçime ilişkin görüşlerini dile getirdi.


Cumhurbaşkanlığı seçiminin “esas olarak bittiği”ni belirten Karayalçın, ”Güçbirliği yapılamaması nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçiminde merkez sağ ve merkez sol etkisiz kalmıştır” dedi. Karayalçın, SHP’nin de “Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiği” tezi konusunda yeterince sonuç alamadığını kaydetti.


Halkın önüne “sol bir seçenek sunmak, yurtta ve bölgede barışı sağlamak, işsizliği önlemek, yoksulluğu yenmek ve Cumhuriyetin temel değerlerini korumak için sol partilerin seçim ittifakı yapmalarını “yaşamsal ölçüde gerekli” gördüğünü savunan Karayalçın, “Bu çağrım doğrudan CHP’yedir” diye konuştu.


Seçim ittifakı yapılamazsa “2. seçimin de yitirilmiş olacağını” öne süren Karayalçın, “CHP’nin Sayın Genel Başkanı, lütfen ittifaka ‘evet’ deyin” çağrısını yaptı.


CHP’ye, uzun süredir çağrıda bulunduğunu belirten Karayalçın, “Bunun olmaması için hiçbir neden bulamıyorum. Çağrıma devam edeceğim” diye kaydetti.


Karayalçın, bir soru üzerine de Nevruz’un sadece Güneydoğu Anadolu’da değil, tüm Türkiye’de en iyi şekilde kutlanması için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.


 



 

1040130cookie-checkKarayalçın’dan seçim ittifakı çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.