Karayılan: Barış sürecinde kaygılıyız

Karayılan, “Kürt sorununun çözümü için Önder Apo’nun çabaları, üstlenmiş olduğu ağır sorumluluk ve bizlerin de birçok zorluğa rağmen yaşadığımız kararlaşma ve pratik uygulama durumuna rağmen, devletin ve hükümetin sorunun çözümüne dönük güven verici, çözümün önünü açan herhangi bir adım atmamış olması çok ciddi bir problem durumundadır” diye konuştu.

Güneydoğu’da yeni karakollarının inşasını, bölgede yürütülen askeri keşifleri, koruculuğun kaldırılması yönünde bir adım atılmamasını, KCK tutuklularının serbest bırakılmamasını, Uludere (Roboski) olayıyla ilgili mahkeme kararlarını eleştiren Karayılan, “Devlet süreci sabote etmek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Savaşa hazırlanıyor” yorumunu yaptı.

Karayılan “Kürt halkını tanıyorsanız, temsilcilerine böyle yaklaşamazsınız, önderini bu biçimde tecrit altında tutamazsınız, seçilmiş temsilcilerini haksız yere rehin tutamazsınız. Ama yok, inkar siyasetinizde, sömürgeci zihniyette ısrar edecekseniz o ayrı, biz bunu da kabul etmiyoruz ve bu bizim savaş gerekçemizdir” diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili “Biz Gezi Parkı çerçevesinde gelişen direniş sürecinin Türkiye demokrasi tarihinde önemli bir aşamayı ifade ettiğini, bunun yeni bir durum olduğunu, bunun geleceğe dönük de önemli verilerinin olacağını düşünüyoruz” yorumunu yapan Karayılan, “bu eylemlerin, bu sürecin, Kürdistan’daki demokratik çözüm süreciyle bütünleştirilmesi gerekiyor” yorumunu yaptı. (BBC)

1386580cookie-checkKarayılan: Barış sürecinde kaygılıyız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.