Karayılan: Ölüm pahasına savaşırız!

The Times Karayılan ile Kandil Dağları’nda yapılan bir mülakata tam sayfa ayırdı.

“İsyancı Kürt lider gizlendiği yerden seslendi: Ölmek pahasına mücadele edeceğiz” başlığının altında haber özetle şöyle:

“PKK’nın silahlı kanadının lideri Murat Karayılan, Türkiye’nin geniş çaplı bir saldırısının yenilgiyle sonuçlanacağını, zira Türkiye ve Irak’taki tüm Kürtlerin kendisine karşı birleşeceği uyarısında bulundu.

Karayılan ‘Savaş sadece Irak Kürdistanı’nda değil, Türkiye Kürdistanı ve Türkiye’nin şehirlerinde de cereyan edecek. Bu nedenle Türk generalleri ve siyasetçilerinin bu çılgınca fikri hayata geçirmeyeceklerini umuyoruz’ diyor…

Krizin barışçı yollardan çözülmesi konusundaki umudunu koruduğunu belirten Karayılan, çözümün de, Türkiye’nin Kürtlerin güneydoğuda İskoçya gibi yarı özerk bir devlet kurmasına izin vermesinde olduğunu dile getiriyor…

Türk yetkililerin PKK’yı, tüm Kürtlere saldırmak için bir bahane olarak kullandığını da iddia eden PKK lideri, Irak hükümetinin ve Kürdistan Özerk Yönetimi’nin kendilerini bölgeden atmaya kalkışmayacağı konusunda emin konuşuyor ve ekliyor:

‘Burası Kürdistan. Kürt halkının arasında, Kürdistan dağlarında yaşıyoruz. Burada özgürüz ve kimsenin dediği umurumuzda değil.”

The Times’taki mülakatında örgütün durumuna ilişkin bilgi de veren PKK lideri, yedi ile sekiz bin arasında savaşçıları bulunduğunu, bunların arkasında da gönüllü ve sempatizanlardan oluşan 20 bin kişilik bir güce sahip olduklarını öne sürdü. Karayılan, güçlerinin yüzde 30 ila 40’ının Kuzey Irak’ta, gerisinin ise Türkiye sınırları içerisinde olduğunu da sözlerine ekledi.

1159860cookie-checkKarayılan: Ölüm pahasına savaşırız!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.