Karayılan: İran önce bizden yardım istedi

İngiltere’nin ciddi ulusal basınından The Daily Telegraph’ın İran’ın Irak’taki Kürt militanları hedef alan sınırötesi operasyonlarıyla ilgili haberine göre PKK liderlerinden Murat Karayılan, ABD ve İngiltere’yi kendilerine yeterince yardım etmemekle suçladı.

“Kürt gerillalar, kuzeybatı İran içinde askeri birliklere karşı saldırılara başladı. Tahran da buna misilleme olarak sınırdaki dağlık bölgede operasyona girişti” diye yazan gazete, Murat Karayılan’ın konuyla ilgili yorumunu aktardı.

PKK lideri Kandil Dağı’nda Daily Telegraph’a ‘İran önce bizden Irak’taki koalisyon güçlerine karşı savaşmamızı istedi” dedi ve şöyle devam etti:

“ABD ve İngiltere, Irak’ta demokratik bir sistem kurmaya geldi. Ama bu İran’ı korkuttu. Onlara saldırmamız için İran bizimle pazarlık yaptı. Biz İranlılara, ABD ve İngiltere Kürt sorununu çözecek. Biz de onların yanında yer alacağız’ dedik.”

Habere göre, İran ve Türkiye’nin Kürt bölgelerinde eşgüdümlü olarak baskı uyguladığını öne süren Karayılan, Kuzey Irak’taki Kürt yönetiminin tüm Kürtlerin milli duygularını kabarttığını söyledi.

Gazetedeki değerlendirmeye göre; İran ise İngiltere ve ABD’nin İran’a karşı saldırılar düzenlemesi için Kürtleri eğitip silahlandırdığına inanıyor. Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani’ye göre, Amerika Kürtlerden İran’ın petrol boru hatlarını vurmasını istiyor.

The Daily Telegraph’ın haberinde, Amerikalı subayların askeri helikopterlerle sık sık Kürt militanlarla görüşmek için Kandil Dağı’na gittikleri belirtiliyor. Karayılan ise, kendilerine yeterince yardım etmedikleri için ABD ve İngiltere’ye karşı mesafeli davrandıklarını söylüyor.

1157590cookie-checkKarayılan: İran önce bizden yardım istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.