Kargaşa

Nedense yıllarca sürecek gibi konuştuğumuz hastalıklar bir iki yıl içinde bitiyor. Eskiden yokmuş gibi oluyor.
Nasıl oluyor da bu kadar insan için acımasız hastalıklardan kurtulanlar yaşıyorlar.
Hastalığın belirtisinden insan ürküyor, korkuyor her faaliyetinden korkar hale geliyor. Günlük hayat kalitesinde sıkıntı doğuyor.
Toplumun her kesiminin kulağı, gözü yeni çıkan hastalığa odaklanıyor. Geçmiş yılları kısaca hatırlayalım.
Deli dana…
Kuş gribi…
Kene…
H1 n1…
İşimiz var. Hemde derdimizin çok artacağına alamette denir. Grip adı sanı değişik. Önlemi nedir diye sormaya hacet yok. Günlük gelişmelerden haberimiz oluyor.
İnsanın aklına çok çeşitli düşünceler geliyor. H1 n1 ne kadar etkilidir ki, kimi aşı olmasını beklediğimiz sorumlular aşı olmazlar.
Aşı olununca ne kadar doğru bilinmez hale gelen doğru yanlış fikirler yaygınlaşıyor. Akşam saat 17.00 haberlerinde dinledim.
Sayın YÖK başkanımızın aşı yaptırmayacağını haber veriyordu. Şimdi Türkiye’ deki tüm bilimsel bilgilerden mesul olan yöneticimizin aşı olmadığını öğrenen bizler nasıl davranacağız?
Aşı olalım mı, yoksa olmayalım mı?
Bakıyorsunuz, il bazında oranın il sağlık müdürü aşı yaptırıyor. Aşı yaptırmamız teşvik ediliyor.
Sağlık bakanımız da aşı yaptırıyor. Bunun yanında bazı bakanlarımızda aşı olmayacağını ifade ediyor.
Vatandaş olarak kafamız karışık. Bir dönem Çernobil nükleer santralinin patlamasından sonra bakanımızın bakın ben bile çay içiyorum demişti.
Çayı içmişti gerçekten ama sonucunu, çevrede ki etki görülünce ne dedi onu okumadık.
Yeni tanımlanan hastalığın aşısı hakkında çok konuşuluyor. Zararının çok olduğu rivayetleri var. Hacılar uğurlanıyor. Aşı yaptıranlara kart yaptırmayanlara belge veriliyor.
Sağlık teşkilatında da aynı durum mevcuttur. Hemşirelerden bazılarının rahatsızlandığı açıklamalarda başka etkenlerin olduğu bildiriliyor.
Aşı yaptıranlardan da rahatsızlıklar varsa medyadan öğrendiğimiz kadarıyla var. O zaman aşı olunmalı mı diye sorası geliyor insanın?
İnsanların güven duygularını sağlamadan aşının faydasına inanmak zor. Güven olması içinde bilim adamlarımızın, devlet adamlarımızın halkın kendilerini örnek aldıklarını unutmamalarıdır.
Aşının gerekli olduğuna inanılıyorsa bilim ve devlet adamlarımızın bazıları niçin aşı yaptırmaktan kaçınıyorlar?
H1n1 virüsünden başka korunma yollarını biliyorlarsa toplumla paylaşmalılar. Yaptıran aşılarında içeriğinin değişmeden yaptırıldığını medya mensuplarına göstermeliler ki, toplum emin olsun.

743630cookie-checkKargaşa

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.