Karikatür Eğitimine Katkı

Karikatür çizeri Kâmil Yavuz bazı okullarda 1996 yılından bu yana karikatür eğitmenliği yapıyor. Bu konuda çok fazla kaynak olmamasından yakınan öğrencilere ve diğer eğitmenlere kolaylık olsun diye düşünen Yavuz, son yılların çizgi birikimini bu uygulamalı kitapta topladı.

Karikatürün ABC’sini özellikle orta öğretim okulları için 80 sayfalık örnekleriyle, uygulamalı basit bir dille anlatan bu kitap ayrıca, boş sayfalara o konuyla ilgili ilk uygulamaları da çizilebilmesi açısından kolaylık sağlıyor. Karikatürün mizah dergilerinde yayınlananlardan çok farklı bir sanat dalı olduğunu anlatmak adına da hazırlanan bu kitapta Anadolu Ünv. Güzel sanatlar Fakültesini’nden Prof. Atila Özer’in yazıları da yer alıyor.

Bu kitapta hemen hemen her sayfada karikatürün püf noktaları var. Kitapta Cemal Nadir’in karikatürleri de yeni başlayanlar için bu defa eğitim olarak yayınlanıyor. Kitap, Kâmil Yavuz’un 9. yayınlanan kitabı ve www.kamilyavuz.net adlı siteden de satışa sunuluyor.

7’den 70’e herkes için… Örnekleriyle Uygulamalı Karikatür Nasıl Çizilir? A4 ebadında, 160 gr kağıda, 80 Sayfa Kendimin Yayınları Ederi, 20 YTL+kargo gideri (Bu kitabı internetten satın alanlara kitap ile birlikte Caricatourism ve Nasıl Bırakılır? adlı kitapları da hediye olarak gönderiliyor.

1113150cookie-checkKarikatür Eğitimine Katkı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.