Karikatür Festivali bugün başlıyooor!

Açılışta Klyukva Çocuk Karikatürcüler Kulübü (Rusya) ve ‘Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması’ sergileri yer alıyor.


‘Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması’  7-77 Ödülü’nü kazanan Valeri Kurtu da ödülünü açılış töreni sırasında alacak. Çocuklara için düzenlenen ve 25 Nisan tarihine kadar sürecek  festivalde, çocukların çizdikleri karikatürlerden, çocuklar için çizilmiş karikatürlerden oluşan karikatür sergileri açılacak, çocuklar için karikatür çizim atölyesi, work-shop düzenlenecek ve çizgi film gösterileri yapılacaktır. 


Festival sırasında açılacak ‘Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması’ sergisi, Klyukva Çocuk Karikatürcüler Kulübü (Rusya), Ölü Sanatçılar Derneği Çocuk Karikatürcüleri (Romanya), Tebeşir Çocuk Karikatür Gurubu (Çorum) karma karikatür sergileri, Minoru Tanaka (Japonya), Cor den Dulk (Hollanda), Kamil Masaracı, Nezih Danyal’ın çocuklar için hazırladıkları kişisel sergileri onbeş gün süreyle açık kalacaktır. 


Festival kapsamında yer alan Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması yarının büyükleri çocuklara karikatürü sevdirmek, mizah duyarlılığının gelişimine katkıda bulunmak, onların dünyalarını karikatürlerle zenginleştirmek amacıyla düzenlendi ve yarışmaya 56 ülkenin karikatür ustaları çocuklar için  toplam 753 karikatür çizip gönderdiler.


Karikatüristler Tan Oral, Norio Yamanoi (Japonya), İzel Rozental, Kamil Masaracı, Ferit Avcı, Celal Musaoğlu (Yayıncı), Prof.Dr. Efser Kerimoğlu (Psikiyatrist), Buğra Boztaş (Öğrenci), Nezih Danyal’dan oluşan yarışma jürisi Valeri Kurtu’nun karikatürünü  2000$’lık ‘7-77 Ödülü’ne uygun buldu. 


24 Nisan Pazar günü Alman Kültür Merkezi’nde ödüllü, 7-17 yaş grubu çocuklara açık, karikatür ustalarıyla  birlikte karikatür çizimi, Work-Shop yapılacaktır. Work-Shop’un bu yılki  konusu ‘Dünya Çocuktur’ olacaktır. 


Festival etkinlikleri arasında yer alan çizgi film gösterileri kapsamında Alman ve İngiliz çizgi filmleri gösterilecektir. 


Etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Resim Heykel Müzesi Arif Hikmet Sergi Salonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sergi Salonları, Goethe Instıtut Sergi ve Toplantı Salonu, Türk İngiliz Kültür Derneği Sergi ve Toplantı Salonu, Umag Sergi Salonu, Ekin Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. 


Festivale karikatürlerini sergilemek için gelen karikatürcüler dışında, yerli yabancı  karikatürcü ve bilim adamları konuk olacaklar sergi açılış törenleri sırasında bulunacaklar, etkinliklere katılacaklar.

678610cookie-checkKarikatür Festivali bugün başlıyooor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.