‘Karikatürlere biz de karşıyız’ ziyareti

Danimarka’da yayınlandıktan sonra bütün Müslüman ülkelerde gösteri ve kanlı eylemlerle protesto edilen karikatürler Müslüman ve bazı Avrupa ülkelerinin ikili ilişkilerine de darbe vurmuştu.

İsveç Dışişleri Bakanı  Laila Freivalds, Müslüman ülkelere  gönderilecek  İsveç’te yaşayan Müslümanlar  aracılığıyla İsveç’in  İslamiyet ve  Hazreti Muhammed  karikatürleriyle ilgili tutumunun anlatılacağını söyledi.

Başta Başbakan Göran Persson olmak üzere İsveç’teki iktidar ve muhalefet partilerinin Hazreti Muhammed karikatürlerinin çizilmesini ve Müslümanların aşağılanmasını “çok çirkin”  olarak değerlendirdiklerini belirten İsveç Dışışleri Bakanı, gönderilecek Müslüman din görevlileri aracılığıyla bu tutumun Müslüman ülkelerde anlatılacağını bildirdi.

Görevlendirilen 3 Müslüman ilk olarak önümüzdeki hafta  Mısır ve Ürdün’de giderek üniversitelerde ve çeşitli Müslüman kuruluşlarında  verecekleri konferanslarla İsveç’in  İslam dinine saygılı olduğunu ve  Hazreti Muhammed karikatürlerinin çizilmesini onaylamadığını anlatacaklar.

1124630cookie-check‘Karikatürlere biz de karşıyız’ ziyareti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.