Kârın saltanatı: Aşıdan önce zengin ülkeler mi faydalanacak?

Koronavirüs aşısının üretimi için yarış sürüyor. Hastalığa karşı tedavi geliştiren firmaları da çok ciddi kâr bekliyor. Ancak aşı ve tedaviye dünyadaki herkes erişebilecek mi?

İlaç üreticileri koronavirüs aşısının tüm hastalar için erişebilir olacağının teminatını verse de bazı firmalar bu çağrının arkasında durma konusunda gönülsüz.

Etkili bir tedavi geliştirilebilmesi için verilen zaman aşağı yukarı 18 ay.

Kimi bilim insanları, insanların yüz maskesi takmayı bıraktığı ve vaka sayılarını artık umursamamaya başladığı günler için daha pozitif yaklaşımlar sergilese de kimisi de aşı geliştirmek için gereken sürenin daha uzun olacağı kanaatinde.

Ancak şu soru, hem dünyadaki ilaç endüstrisi hem de siyasetçiler için önemli bir ikilem yaratmaya başladı bile: Aşı bulunduğunda ilk hangi ülkelere servis edilecek?

Alman sağlık uzmanı Illona Kickbusch DW’ye yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanındaki sağlık otoritelerinin aşının dağıtımı ile ilgili uygulanabilir bir çözüm arayışında olduğunu belirtse de şu tespitte bulunuyor: “Şimdilik, aşının adil bir şekilde paylaşımı için uluslararası olarak belirlenmiş bir kural yok.”

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI DW’DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.dw.com/tr/k%C3%A2r%C4%B1n-saltanat%C4%B1-a%C5%9F%C4%B1dan-%C3%B6nce-zengin-%C3%BClkeler-mi-faydalanacak/a-53303442

2411820cookie-checkKârın saltanatı: Aşıdan önce zengin ülkeler mi faydalanacak?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.