Kaçırılan asker için ‘depozito’ formülü

Abbas, merkezi Bahreyn’de bulunan Ekber El Halic gazetesinde çıkan demecinde, Mısır’ın, Şalit’i, İsrailli asker karşılığında kaç Filistinlinin serbest bırakılacağı açıklanıncaya kadar “depozito” olarak kabul edeceği temelde bir anlaşmanın yapılabileceğini belirtti.

Bu arada, İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Başbakan Ehud Olmert’in yakında Filistin lideri Mahmud Abbas’a bir davette bulunacağını açıkladı.

Peres, askeri radyoya yaptığı açıklamada, “Ebu Mazen’i müzakerelere davet etmek lazım ve bana göre başbakan önümüzdeki günlerde bunu yapacak” dedi.
 
ANNAN: “ARABULUCULUK YAPACAĞIM”

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Hizbullah tarafından kaçırılan iki İsrailli askerin serbest bırakılması amacıyla taraflar arasında arabuluculuk yapacağını açıkladı.

Orta Doğu turunun Suudi Arabistan durağında basın toplantısı düzenleyen Annan, İsrail ile Hizbullah’ın, arabuluculuğuna onay verdiklerini, müzakereleri yürütecek bir temsilci atayacağını söyledi.

İsrail ise BM Genel Sekreteri Annan’dan, arabuluculuk yapmasını değil, sadece yardımcı olmasını istediklerini açıkladı.

“HİZBULLAH FÜZELERİNİ MUHAFAZA EDECEK”

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ellerindeki füzeleri muhafaza edeceklerini ve bunları sadece İsrail ile savaş durumunda kullanacaklarını açıkladı.BM Güvenlik Konseyi’nin, aralarında son 1701 sayılı kararının da yer aldığı birçok kararı Hizbullah’ın silahsızlanmasını öngörüyor.

FOTOĞRAF: Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas

1135960cookie-checkKaçırılan asker için ‘depozito’ formülü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.