Kaçırılan er için 1000 Filistinli bırakacak

İngiltere’de yayımlanan El Hayat Gazetesi’nin haberine göre, Gazze’de iktidarı elinde bulunduran Hamas ile İsrailli yetkililer, Mısır’ın arabuluculuğunda yapılan ateşkes müzakerelerinde anlaşmaya vardı.

İsrail, iki buçuk yıl önce kaçırılan asker Gilad Şalit’in serbest bırakılması karşılığında, aralarında El Fetih liderlerinden Mervan Barguti’nin de olduğu 1000 Filistinli tutukluyu salıverecek. Taraflar, 18 aylık bir ateşkes anlaşması imzalayacak. İsrail’in, Hamas’ın listesinde bulunan 372 tutukludan 350’sini serbest bırakmayı kabul ettiği, Filistin Kurtuluş Cephesi lideri Ahmet Saadat’ı ise iade etmeyeceği bildirildi. Haber İsrail’de Ordu Radyosu ve gazetelerde de yer aldı.

Haaretz gazetesine konuşan üst düzey bir İsrailli kaynak ise, Hamas’ın Gilad konusunda henüz bir ortak tutum belirleyemediğini söyledi. Hamas, Türkiye’nin arabuluculuk yaptığı Şalit meselesinde, İsrail ile pazarlığa girildiğini reddediyor.

Mısırlı yetkililer de ateşkeste tarafların anlaşmaya vardığını ve birkaç gün içinde imzaların atılabileceğini açıkladılar. İsrailliler ise olumlu gelişmeler olsa da anlaşmanın o kadar yakın olmadığını söyledi. Gazze’deki bazı militan grupların İsrail’e roket atışları dün de sürerken, her türlü son dakika gelişmesinin, İsrail’de yarın yapılacak seçimleri etkileyebileceği belirtiliyor.

1187500cookie-checkKaçırılan er için 1000 Filistinli bırakacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.