Kaçırılan kız ilk kez konuştu

1998 yılı Mart ayında kaçırılan, bütün aramalara rağmen bulunamayan ve Agustos ayında hürriyete kaçan Viyanalı Natascha Kampusch (Nataşa Kampuş) ilk defa Avusturya devlet televizyonu olan ORF’e konuştu.

Hürriyete kaçtığı 24 Ağustos tarihinden bugüne kadar ilk defa  kaçışı ile ilgili konuşacağı Avusturya’da üç gün önce duyrulmuştu. Natascha Kampusch’un ORF televizyonunda Thema programına çıkacağı duyrulduğundan beri Avusturyalılar randevularını ona göre ayarladılar. 

Programın gösterildiği gece ilk verilen bilgilere göre 8,5 milyon nüfuslu ülkede 2 milyon insanın programı izledigi ve Natascha Kampusch ile yapılan söyleşinin dünyada 21 televizyona satıldığı ifade edildi.

10 yaşından 18 yaşına kadarki 10,5 yıllık süre içerisinde eğitim alması engellenen Natascha Kampusch, televizyondaki söyleşide güçlü olanın kendisini, gelmiş olduğu mutsuz çevreden dolayı  kendisini kaçıranın ise paranoyak, hasta ve zayıf  olduğunu belirtti.

Yıllardır sürdürmek zorunda bırakılan esir hayattan kaçarak kurulacağına sürekli inandığını belirten genç kadın, kaçırıldığı günden, hürriyetine kavuştuğu güne kadarki sürede önemli bazı noktaları anlattı. Geleceğe yönelik planlarını da anlatan  Kampusch, üniversite eğitimi görmek istediğini dile getirdi.

Kaçırıldığı yılın ilk altı ayında evin bodrumuna kapatıldığını, daha sonraki sürede ise yavaş yavaş üst katlarıda da kullandığını anlattı. Aç bırakıldığını ve kötü muamelelerle uğradığını belirten Natascha Kampusch, tecavüze uğrayan, kaçırılan genç kadınlara ve açlık çeken insanlara yardım etmek için bir vakıf kurmak istediğini ve  hayatının  kitabını kendisinin yazmak istediğini de sözlerine ekledi.

Sekiz yıl boyunca kendisini zorla evinde tutan, Kampusch’un kaçmasından sonra da intihar eden Wolfgang Proklopil ile zaman zaman kendisini dışarı çıkarttığını da belirten Kampusch, dışarı çıktığında insanlardan yardım istemekten kortuğunu da dile getirdi. Dışarı çıkmadan önce kendisini kaçıran ve yıllarca rehine tutan kişinin, hem kaçışa yardım edecek kişiyi, hem de genç kadını ölümle tehdit ettiğini anlattı.  Onun için de zaman zaman gözleri ile yardım istediğini, ancak kimsenin kendisini anlamadığını anlattı. 

ORF’in dışında haftalık haber dergisi ve bir bulvar gazetesi de Natascha Kampusch ile söyleşi dizilerine başladılar.

Görüşmenin bitiminde ORF televizyonu yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, programın satışının Kampusch’un kuracağı vakıfa yerilecegi belirtildi.

 

1136240cookie-checkKaçırılan kız ilk kez konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.