Karne heyecanı…

2007-2008 eğitim öğretim yılının ilk yarısı yarın sona erecek. İlköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, 2 haftalık tatil yapacak.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu eğitim-öğretim yılından itibaren ”sanal karne” de vermeye başlayacak. Veliler, MEB’in ”www.meb.gov.tr” adresli internet sitesine çocuklarının T.C. kimlik bilgileri ile girerek karneleri görebilecekler. MEB’in, bu amaçla hazırladığı site, karnelerin dağıtılacağı 25 Ocak’tan itibaren kullanıma açılacak.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, karnelerin internet üzerinden de görülebileceğini hatırlatarak, “Çocuklar karnelerini alıp değiştiriyorlardı. Bu, çocuklarımızı sahteciliğe alıştırıyordu, onları bir manada özendiriyordu. Bu ortadan kalkıyor. Şimdi aileler internetten girip çocuklarının ders durumlarını, karnelerini görebilirler” dedi.


Öte yandan, öğrencilerin bu yıl alacağı karneler, geçen yıl uygulanmaya başlanan 100’lük not sistemine göre düzenlenmiş olacak. Karnede, öğrencilerin katıldığı etkinlikler ve okudukları kitap sayıları da yer alacak.


2007-2008 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 11 Şubat 2008 Pazartesi günü başlayacak ve 13 Haziran 2008 Cuma günü sona erecek.

1054340cookie-checkKarne heyecanı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.