Karne kime verildi?

Çocuğumuzun başarılı olması veya başarısız olması kendisiyle, öğretmenlerin midir? İki öğeye mi bağlı öğrencimizin karne notları?


Hayır, her ikisinin yanında bir unsur daha mevcuttur. O da öğrencinin aile efradıdır. Bundan dolayıdır ki, öğretimin unsurlarının okul, aile, öğrenci olarak kabul eder eğitimciler.


Yani başarıdan ve başarısızlıktan üçlü sorumludur.


Öğrencinin karnesinin sorumluları okul , aile ve öğrencinin kendisidir.. Bende sizler gibi öğrenci velisiyim.


İki oğlum okuyor. Bazen okulda ki yaptığı yanlışı söylemeden çocuklarım, öğretmenlerinin sözlerini aktarıyor. Evde diyorum rahat durduğunuz da,  ben size ikaz da bulunuyor muyum?


Hayır diyorlar.


O halde öğretmenleriniz inde, mutlaka sizin yanlışınızın farkına varmanız için uyarılarıdır, öğretmenlerinizin söyledikleri, derim.


Öğretmenler hiçbir zaman öğrencilerinin kötü olmasını, başarısız olmasını istemez. Sınıfları için gereken ihtiyaçlarını fedakârca okul müdürümüz, müdür yardımcımız ve de sınıf öğretmenlerimiz temin ediyorlar.


Dersteki başarıları hepimizin başarısıdır. Zayıfsa da hepimizin etkisi vardır.


Dolayısıyla evde de bizim üzerimize görevler düşüyor. Babanın, annenin ve de kardeşlerinde aynı tutumda olarak çalışmayla, okumaya motive olmalıyız.


Çocuğumuzun ihtiyacının söylemesini beklemeden düşünmeliyiz. İmkânı olmayan arkadaşlarına da elimizi, kalbimizi açmalıyız.


Çocuklarımızdan önce karneyi, biz veliler alıyoruz. Ama okula biz gitmiyoruz itirazınızı duydum. Sayın Fatih Kalkınç,  bu konuda diyor ki: Kitap ismidir. “Okul Evde Başlar” demek ki, bilimsel çalışmalarda gösteriyor ki, çocuklarımızın okulda başarıya ulaşmasının birinci adımını evimizde atıyor.


Evimizde, okul gibi olmalı ki öğrencimizin ortamı aynı olmalıdır. Oyun zamanını ayarlamalıyız. Yine Fatih Bey der ki, “ders çalışan öğrenciyi oyun oynamaya da ikna etmeliyiz. Basket oynatmalıyız. Ya da çok başarılı olduğu sporu yaptırmalıyız. İstemem yok. Nasıl ders zaruriyse, spor yapmakta mecbur olmalı”.


Her an yanında olarak çalışmasını sağlamalıyız. Otur oğlum sen yorulma değil, araştır, yap, uygula, mutlu ol,.


Çalışarak, okuyarak ama programlı olmak şartıyla karnemizi alırken mutsuz olur muyuz? Olmayız.


Dediğimiz gibi eğer okul, aile ve öğrenciyi dişlilere benzetecek olursak, dişlilerin üçü de aynı yönde dönmelidir.  Aynı yönde döndürmek bize bağlı. O halde dişlileri aynı yöne hedefleyerek sonuç almaya çalışmalıyız.


Karnenin sahibi olarak kendimizi sorumlu tutmalıyız. Sadece kendileri sorumlu olması gerekenler görevlerini ifa etmelidir.


Evde ortamı oluşturarak öğrencimizin başarısında ortak olmalıyız. O zaman karnenin asıl sahibi aile oluyor.


Karne bize verildi.

714340cookie-checkKarne kime verildi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.