Karpat ödülüne sevindi…

TBMM Onur Ödülü için Nobel ödüllü Yazar Orhan Pamuk ile Prof. Dr. İlber Ortaylı, sanatçı Fazıl Say, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, tarihçi-yazar Prof. Dr. Kemal Karpat ve bir süre önce vefat eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan aday olarak önerilmişti.

TBMM Başkanlık Divanı tarafından “TBMM Onur Ödülü”ne layık görülen Prof. Dr. Kemal Karpat, Akatlar’daki evinde, soruları yanıtladı.

Omurga darlığı nedeniyle dün ameliyat olan ve bugün hastaneden taburcu edilen Karpat, “Biraz tesadüf oldu. Senelerden beri yapmam gereken bir müdahale vardı. Omurga darlığı… Dün ameliyat oldum, bugün çıktım. Bir bakıma önemli, bir bakıma önemsiz bir ameliyat… Ama ne kadar da olursa olsun yorucu ve ağrı verici” diye konuştu.

“TBMM Onur Ödülü’nün kendisine verildiğini duyunca çok şaşırdığını ve sevindiğini” ifade eden Kemal Karpat, “Ödülü duyunca sevindim, canlandım ve sizinle konuşmak için kendimde güç buldum, bilhassa Anadolu Ajansı olunca…” diyerek duygularını dile getirdi.

Karpat, ödülün kendisine verilmesini “onur meselesi” olarak nitelendirerek, “bugüne kadar bir çok ödül aldığını, ancak TBMM’nin verdiği ödülün hepsinden daha önemli ve ağırlıklı olduğunu” vurguladı.

Çalışmalarının ana konusunu “Türkiye” olduğu için ödülün TBMM’den gelmesini gururla ve memnuniyetle karşıladığını belirten Karpat, “Gurur, herkes bir ödül alınca gururlanır. Ama memnuniyet deyince bunun manası çok başkadır. Çok mutluyum” dedi.

1073690cookie-checkKarpat ödülüne sevindi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.