Karısına 20 bıçak darbesi

Keldani kökenli Yasso, mahkemede karısı ile shopping centrede tartıştıklarını, ertesi gün kendisi ile buluşmasını garanti altına almak için çanta ve cep telefonunu rehin vermesini istediğini, kadının reddetmesi ve “histerik” davranması üzerine bıçakladığını söyledi.

Sanığın avukatı Bill Stuart, Supreme Court’daki duruşmada Yasso’nun da üyesi olduğu Keldani Kilisesi’nin boşanmayı onaylamadığını, evlilerin sonsuza kadar evli kaldığını, bu kültürde evli bir kadının kocasını terk ederek başkan bir erkekle ilişki kurmasının kadını “fahişe”, kocasını da “pezevenk” durumuna düşürdüğünü ileri sürdü.

47 yaşındaki Yasso, 32 yaşındaki Eman Hermiz’i öldürme niyetiyle hareket etmediği gerekçesiyle cinayet suçlamasını reddetti. Savcı, Yasso davasında asıl konunun, Hermiz’in kocasından ayrılmaya karar vermesi ve Yasso’nun bu kararı kabul etmemesi olduğunu ileri sürdü. Savcı, Eman Hermiz’in daha önce polise başvurarak kocasının yanına yaklaşmaması emri çıkardığına da dikkat çekti. 

Çift 1990 yılında Irak’ta evlendi. İngiltere’ye gitme girişimleri başarılı olmayınca Hermiz 1999’da Avustralya’ya geldi, sonra da kocasını getirtti. Eman Hermiz, ölmeden birkaç hafta önce kocasına olan sponsorluğunu geri çekti. Göç İşleri Bakanlığı, Yasso’dan ülkeyi terk etmesini istedi.

Yasso’nun avukatı, jüriden Yasso’yu cinayetten değil, ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulmasını istedi. Polisin, Eman Hermiz’in telefon kayıtları üzerinde yaptığı araştırma sonunda genç kadının Nasir Haba adlı bir erkek arkadaşı ile sık sık telefonda görüştüğü kanıtlandı. Dava ileri bir tarihe ertelendi. 

FOTOĞRAF: Mazin Yasso

1098960cookie-checkKarısına 20 bıçak darbesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.