Kartla para çekmek ücretli mi oluyor?

The Daily Mail, İngiltere genelinde 30 bin ATM makinesi bulunduğunu belirterek bankaların müşterilerini ATM’yi her kullanışlarından 2.50 sterlin bir ücret ya da aylık otomatik kesinti uygulamaya koymayı planladıklarını yazdı.

Gazeteye göre kendilerine yeni gelir kapısı açmaya çalışan bankalar, hesaptan anlaşmasız kredilere (overdraft) uyguladıkları ücretten dolayı mahkemelik oldu. Tüketicilerin davacı olduğu overdraft ücreti ile ilgili son kararı Yüksek Mahkeme verecek.

Mahkeme bankaları adil davranmadığını hükmederse bankalar mevduat sahiplerinden kestiği 10 milyar sterline yakın parayı iade etmek durumunda kalacak.

Tüketicilerin dergisi “Which?” 2001’den bu yana 12 milyon hesap sahibinin adil olmayan “overdraft” cezası ödediği ve müşterilerden üçte ikisinin de bu haksız kesintiyi sorgulamadığını öne sürdü.

Independent Banking Advisory Service’ten Eddy Weatherill de bankaların her zaman para kazanmayı öncelikli düşündüklerini belirterek “İşin doğası gereği bankacılyık hizmetlerinde yeni ücretler getirilmesi ya da eskilerin yükseltilmesini düşünmeleri çok normal” dedi.

“Which?”den Phil Jones da İngiltere Merkez Bankası’nın son olarak overdraft faiz oranını ortalama 18.9’a yükselttiğini hatırlatarak, Abbey’in sahibi Santander’in Bradford & Bingley ve Alliance & Leicester’de “mortgage”i olan müşterilerine “The Zero Current Account” hesabı ile ücretsiz overdraft hakkı, yurtdışında para çekme ve komisyonsuz döviz bozdurma hizmeti sunmaya başladığını söyledi.

827320cookie-checkKartla para çekmek ücretli mi oluyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.