Karton gemiler Haliç’te yarıştı

8 Haziran 2009, İstanbul; Tetra Pak, bugüne kadar çevrenin ve doğal kaynakların sürdürülebilirliği konusunda gerçekleştirdiği çalışmalardan elde ettiği başarılı sonuçları, WWF- Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile Haliç ve Koç Müzesi’nde düzenlediği şenlikle kutladı. Çocuklara yönelik çevre eğitiminin de yer aldığı şenlikte, Haliç’te düzenlenen gemi yarışı büyük ilgi gördü.

Yarışmaya, Tetra Pak karton ambalajlardan yapılmış gemilerle, Aroma, Pınar Süt, Dimes, Tamek, Aynes ve Kay Süt firmalarından ekipler katıldı. Gemiler, içecek kartonlarından elde edilen YEKPAN® isimli levhalar da kullanılarak gemi mühendislerince projelendirildi, inşa edildikten sonra güvenlik ve sağlamlık bakımından test edildi. Tüm gemiler Haliç’te başarılı bir performans sergiledi.

Tetra Pak Türkiye Çevre Müdürü Ferid Ekmekcioğlu çevrenin korunmasında, en önemlisi de geri dönüşüm alanında bugüne kadar elde ettikleri başarılara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Sağlıklı ve güvenli aseptik karton ambalajlarımızın yüzde 100 geri dönüştürülebilir olmasının da rolüyle ülkemizde geri dönüşüm alanının gelişmesine öncülük ediyoruz. Kendi alanımızdaki atık toplama ve geri dönüşüm çalışmalarına önemli katkılarda bulunuyoruz. 2008 yılında içecek kartonlarının yüzde 41’inin geri dönüştürülmesini sağladık. İş ortaklarımızla elde ettiğimiz bu başarı ile hem doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliğine; hem de enerji tasarrufu ve karbon ayak izinin azaltılmasına katkımızı sürdürdük. Bu başarımızı WWF – Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile ev sahipliği yaptığımız etkinlikle kutluyoruz. 12 bin içecek kartonu kullanarak yaptığımız gemileri Haliç’te izlemekten mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda gemilerimizi daha da geliştirerek, özellikle çocukların erken yaşlarda çevre bilinci kazanmaları amacıyla etkinliklerimizi sürdüreceğiz.”

Çocuklar şenlikte hem eğlendi, hem bilinçlendi

Tetra Pak ve WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Çevre Şenliği’nde düzenlenen etkinliklerin odağında çocuklar vardı. Tetra Pak’ın 2004 yılından bu yana başarı ile sürdürdüğü Küçük Şeyler Doğayı Yeniler adlı projesi kapsamında düzenlenen eğitim, bu kez etkinliğe katılan çocuklara verildi.

Şenliğin en ilgi çekici bölümlerinden birinde katılımcılar, içecek kartonunun kağıt geri dönüşüm sürecini başından sonuna izlediler. Bunun için içecek kartonlarının kağıt geri dönüşümü konusunda ülkemizde öncülüğü üstlenen ANKAŞ etkinlik alanına küçük bir makine yerleştirdi.

Ülkemizde geri dönüşüm alanında faaliyet gösteren Çınar Karton, ANKAŞ, YEKASAN gibi kuruluşlar da Çerve Şenliği’nde birer stand açarak katılımcıları faaliyetleri hakkında bilgilendirdiler. Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı ÇEVKO da etkinliğe katıldı.

740030cookie-checkKarton gemiler Haliç’te yarıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.