Karzai: İstemem yan cebime koyun

Buna göre 2014’te görev süresi dolacak olan Karzai, önce bu tarihte Batılı askerlerin çekilecek olmasını gerekçe göstererek, bu zorlu dönemde görevde kalmasına izin verilmesini istedi. Bu isteği kabul görmeyince de, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in izinden gidip daha sonra göreve dönmek üzere bir başbakanlık makamı yaratmak istedi.

Gazete, Karzai’nin dün Bonn’da yapılan Uluslararası Afganistan Konferansı’nda 2014’te görevi bırakacağını tekrarladığını da kaydediyor.

Afganistan’da ‘Kayıp on yıl’

Öte yandan Guardian da Afganistan’a başyazılarından birini ayırdı. “Kayıp on yıl” başlıklı yazıda dikkat çeken satırlar şöyle;

“Afganistan’da çözülmeye çalışılan sorunları gerçek perspektiflerine oturtan bir dizi rakam var. ABD bu yıl, Afganistan’daki savaş için Afganların toplayabildiği vergiden 120 milyar Dolar fazlasını harcıyor. Savaşın İngiltere’ye olan 6 milyar sterlinlik maliyeti bile, Kabil’in ödeyebileceğinin üç katı. Peki, üç yıldan kısa süre içinde yabancı güçler muharip operasyonlarını sonlandırdığında, Kabil hangi anlamda güvenliği devralmaya hazır olacak? Afganistan ve Pakistan’ın aşiret bölgelerindeki çatışmalar tüm bölge hükümetlerinin kabul edebileceği bir anlaşma yapılmadan sona ermeyecek. 10 yıldır bu ders hala alınamadı.”

1321060cookie-checkKarzai: İstemem yan cebime koyun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.