Karzai ve Bush, Pakistan’dan kuşkulu

The Financial Times Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai’nin, ABD Başkanı George Bush ile görüşmesinin ardından, Taliban konusundaki yorumlarını sayfasına taşıdı…

Afganistan Cumhurbaşkanı, “Taliban halk için bir tehlike. Ancak, hükümet yada Afganistan’ın diğer kurumları için bir tehdit arzetmiyor” dedi.

Gazeteye göre; iki liderin görüşme sonrasında düzenlediği basın toplantısında hem Afgan hem de Amerikan yönetimlerinin, Pakistan’ın teröristlerle mücadele konusundaki taahhütlerini, kuşkuyla karşıladığı vurgulandı…

Gazeteye görüş bildiren Brookings Enstitüsü’nden Bruce Riedel, “Karzai uzun zamandır, sorunlarının kaynağının Pakistan sınırında olduğunu hissediyor” yorumunu yaptı.

Bush, Karzai görüşmesini ele alan bir başka gazete The Guardian da basın toplantısı sırasında, Başkan Bush’un “eğer harekete geçebileceğimiz bir istihbarat edinirsek Usame Bin Ladin ve diğer El Kaide liderlerini Pakistan’da vururuz” açıklamalarına yer verdi. Gazete, Bush’un bunun için önce Pakistan’dan izin alıp almayacakları sorusunu ise yanıtsız bıraktığını aktardı.

Gazeteye göre, Amerikan Yönetimi ile Pakistan arasındaki ilişkiler, son bir yılda; Bush yönetiminin Müşerref’ten, El Kaide liderlerinin saklandığına inanılan Veziristan bölgesine asker göndermesini istemesinin ardından bozuldu.

 

 

 

 

 

1155610cookie-checkKarzai ve Bush, Pakistan’dan kuşkulu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.