Kasaba petrol tekellerine karşı birleşti

Halk, aralarında anlaşarak belli miktarda alış veriş yapanlara indirimli benzin satış uygulayan 10 dükkandan alış veriş yapmaya başladı. Saratoga şimdi Avustralya’da benzinin en ucuz satıldığı kasaba.

Gosford’un 10 km kuzeyindeki sahil kasabadaki Mobil Benzin İstasyonu’nda benzin, normal fiyattan 40 cent daha ucuza satılıyor. Halkı birleştiren girişim, kasabadaki benzin satışının yüzde 60’ını kontrol eden Woolworths ve Coles’un indirimli satışlar yoluyla işbirliği yaptığı Shell ve Caltex benzin satışı tekelini kırmayı amaçlıyor.

Girişimi başlatan kasabadaki IGA Süpermarketi sahibi Michael Evans, “Fikir, halkı yerel dükkanlardan alış veriş yaparak bölge ekonomisine katkı sağlamasını teşvik etmek düşüncesiyle başladı ve çok başarılı oldu. Bugün sanıyorum Avustralya’da en ucuz benzin Saratoga’da satılıyor” dedi.

Saratoga’daki 10 dükkandan iki hafta içinde toplam belli miktarda alışveriş yapanlar, kasabada 7 ay once açılan Mobil Bernzin İstasyonu’ndan litrede 40 cent’e kadar indirimli benzin satın alma imkanına kavuşuyor.

Kasabadaki dükkan sahipleri indirim uygulamasına başlanalı bir hafta olduğunu ve dikkanlarından alış veriş yapanların sayısında önemli artış gözlediklerini kaydederek memnuniyetlerini belirttiler. İşbirliğine katılmak isteyen dükkan sahiplerinin sayısında da artış olduğu kaydedildi.

1106360cookie-checkKasaba petrol tekellerine karşı birleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.