Kasaba’da “Irkçılığa geçit yok”

J.Day halkı önce bir kilise açmak ardından da Amerikan ırkçı hareketinegenel merkez olacak binayı bu kasabada kurmak istemeleri belli olunca, “Ne kilise, ne ırkçı faşitler kasabaya giremez” sloganı altında gösterilere başladı. Geçen hafta belli olan ırkçı girişiminden bu yana kasaba halkı hergün toplantı ve gösteriler düzenleyerek karşı çıkışlarını sürdürüyor.

Kasaba belediye başkanı Bob Quintin, ırkçıların kendilerine müracaatla arazi talep ettikleri ve yapacakları bina ve öteki kuruluşların varlığıyla kasabaya Dolar akıtacaklarına söz vermiş olmalarına karşın ırkçıları ne Oregon’da ne de J.Day kasabasında görmek istemediklerini söyledi.

Irkçıların militanlarını eğitmek üzere yeterli genişlikte arazi talep etmeleri üzerine, buralarda barakalar ve para-militer askeri eğitime uygun yapılanmayı amaçladığı, resmi makamlara sunulan mimari çizim ve planlardan anlaşıldığını söyleyen kasaba halkı ise “sSkaklarımızda Nazi işaretli üniformaları görmek istemiyoruz” karşılığını verdi.

Amerikan basınında yer alan haberlerde kullanılan fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla, Irkçı Ari Ulus üyeleri özel törenlerinde Nazi Gamalı Haç üniformaları giyerek geçit resmi yapmakta, toplantıları ise küçük çapta birer SS tören kıtası görünümünde geçmektedir. Yasal bir kuruluş biçiminde çalışan Aryan-Irkçı Birliği’nin şimdiki genel merkezinin bulunduğu Idaho Eyaleti’ndeki Coeur d’Alene kentinden niye ayrılmak istedikleri, kendilerine başka bir yer aradıkları sorusu ise henüz açıklığa kavuşmadı.

Irkçıların Oregon Eyaleti’ndeki bu kasabadan “yüz bulmaları” durumunda, ABD’nin çeşitli bölgelerinden en az 2 bin civarında ırkçının buraya gelmesi de bekleniyor.

1500420cookie-checkKasaba’da “Irkçılığa geçit yok”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.