Kasparov’dan, Putin’e ‘şah’

Kasparov, Avusturya’nın başkenti Viyana’da “Bruno Kreisky Forumu” merkezinde yaptığı konuşmada, “Batı’nın Putin’e artık sessizce seyirci kalmayacaklarını söyleme zamanıdır. Putin ve çetesine eğer Rusya’yı bir diktatörlüge çevirmeye devam ederlerse bunun ekonomik ve siyasi sonuçları olacağını söyleme zamanıdır. Çünkü susmak onaylamak demektir” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in politikalarına karşı muhalefetin önde gelen simalarından olan Kasparov, ay başında Moskova’da yetkililerin yasakladığı bir mitinge katılmaya çalışırken gözaltına alınmış ve 4 saat iç güvenlik örgütü ajanları tarafından sorgulanmıştı.

Kasparov, eski ABD başkanlarından Ronald Reagan ve John F. Kennedy’den bahsederek Batılı liderleri demokrasi adına Putin’e karşı çıkmaya çağırdı. Kasparov, “Kennedy ve Reagan, demokrasinin, bütün dünyada insanların yaşamını iyileştirme ve dünyayı daha güvenli hale getirme konusundaki en etkili güç olduğuna inandılar. Eğer onlar da (ABD Başkanı George) Bush ve diğerlerinin şimdi yaptığını yapsalardı ben muhtemelen hala Sovyetler Birliğinde satranç oynuyor olurdum” diye konuştu.

Kasparov, Batılı liderlerin Putin’in Rusya’daki baskıcı politikalarını görmezden gelmeye devam etmeleri durumunda, “işlenecek suçlara ortak olacakları” görüşünü savundu. Kasparov, Putin’in, “kendi döneminde Rusya ekonomisinin büyüdüğü” iddialarını da reddederek “Putin’in Rusya’ya istikrar ve refah getirdiği bir halk efsanesidir. Sistem sadece çürümüş değil, çürümüşlük sistemin ta kendisi” diye konuştu.

1150300cookie-checkKasparov’dan, Putin’e ‘şah’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.