Kaş’ta bir Kızılderili

Akdeniz’de kültür- sanat buluşmalarına ev sahipliği yapan Kaş-Eflatun Sanat Kampı, Eylül ayında Kızılderili sanatçı Hektor Maldonado’yu konuk ediyor. Amerikalı fotograf ustası Fred Teifeld, kedilerin ressamı Selin Işın Maldonado ve metale renkle hayat veren Gülhan Bayrak’ın kişisel sergileri de Eflatun Sanat Kampının ev sahipliğinde izleyiciyle buluşacak.
 
02-16 Eylül 2007 Tarihleri aralığında izlenimde olacak sergiler için 02-07 Eylül tarihleri aralığında Kaş-Eflatun Kamp’ın konuğu olacak sanatçılardan Fred Teifeld “Gözün Algısı / Fotoğrafın Duygusu”  Gülhan Bayrak ise  “Tarih ve Zaman” konulu birer  atölye çalışması yaptılar.
 
Eflatun Sanat’ın geleneksel hale getirdiği, her geçen gün çoğalan uluslararası dönüşümlü karma sergilerine Eylül ayında dahil olan diğer sanatçılar ise Sevgi Koyuncu, Ecehan Toprak, Ayfer Kaya, Çiğdem Öztürk, Fatma Nur Bayraktar, Dilek Özmen, Suzan Uğurluçam ve Serap Selçuk Atabaş gibi isimlerden oluşuyor.
 
1962 yılında ABD’nin  Chicago kentinde doğan Hektor Maldonado, çektiği fotoğrafları, tarihin köklü bir parçası olan  Kızılderililerin  günümüzdeki geleneksel yasam şekillerini ve bu süreçlere olan tanıklığını kendi iç dünyasının dışavurumu olarak  izleyiciye aktardığını söylüyor.

1047900cookie-checkKaş’ta bir Kızılderili

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.