Kaş’ta gözaltılara tepki yürüyüşü

167 kişi hakkında gözaltı kararının çıkarıldığı operasyon kapsamında polis, Antalya’da 7 kişiyi gözaltına aldı. Kaş’taki evinden bu sabah gözaltına alınan öğretmen Züher Çapar’ın da aralarında bulunduğu tutuklamalara Eğitim-Sen ve KESK üyelerince düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

Eğitim-Sen Kaş Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Züher Çapar’ın Antalya’ya götürülerek terörle mücadele biriminde gözetim altında tutulduğu öğrenildi. Yarın mahkemeye çıkarılması beklenen Çapar’ın da aralarında olduğu gözaltılara yönelik bugün Kaş’ta bir yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

‘İLERİ DEMOKRASİYE MUHALEFET EDENLERE GÖZALTI’

Kaş Eğitim-Sen ve KESK üyelerinin katıldığı basın açıklamasına çok sayıda yurttaş da destek verdi. Saat 17’de Eğitim-Sen önünde buluşan grup, gözaltıları kınayan sloganlar eşliğinde Kaş Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kaş Temsilcisi Önder Saraç, AKP’nin ileri demokrasi furyasının, hergün yaşanan gözaltı ve tutuklamalarla devam ettiğini ileri sürerek, emek ve demokrasi düşmanlığı üzerine inşa edilen sözde ileri demokrasiye muhalefet eden herkesin gözaltına alındığını iddia etti.

‘ÖRGÜTLENME KAMPANYASININ BAŞLANGICINA DENK GELDİ’

Son bir yıldır gerçekleştirilen operasyonlarla 59 sendika yöneticisi ve üyenin, sendikal faaliyetler gerekçe gösterilerek tutuklandığını vurgulayan Saraç, “bu sabah erken saatlerde Kaş Eğitim- Sen Örgütlenme Sekreteri Züher Çapar ve konfederasyonumuz Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’in yanı sıra konfederasyonumuza bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin bulunduğu çok sayıda insan gözaltına alınmıştır. KESK olarak, ne zaman haklarımızı, özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelere, saldırılara karşı emek ve demokrasi mücadelemizi yükseltsek, karşımızda korku imparatorluğunun mimarı AKP’yi buluyoruz. Bu sabah gerçekleştirilen operasyonun KESK olarak ülke genelinde başlattığımız örgütlenme kampanyasının birinci gününe denk getirilmesi tesadüf değildir” açıklamasında bulundu.

BASKICI POLİTİKALAR DARBE DÖNEMLERİNİ GÖLGEDE BIRAKIYOR

Operasyonun ardından, soruşturma gizliliğinin gerekçe gösterilerek kaç kişinin gözaltına alındığı konusunda kendilerine bilgi verilmediğini öne süren Saraç, sendikaya ulaşan bilgilere göre yüz kişiden fazla insanın gözaltına alındığını belirterek, “diğer yandan son dönemde örneklerini sıkça görmeye başladığımız bu tür operasyon ve baskınlar, demokratikleşme söylemlerinin de hazırlandığı söylenen ‘yargı paketleri’nin de kof bir iddiadan ibaret olduğunu göstermektedir. Bugün 12 Eylül’le, 28 Şubat’la hesaplaşma iddiasında olanlar, emek mücadelesi karşısında darbe dönemi yönetimlerini bile gölgede bırakacak baskıcı politikaların altına imza atmaktadır” diye konuştu.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Gözaltına alınan üyelerinin haklarının her zeminde korunup savunulacağına dikkat çeken Saraç, “AKP hükümetinin faşist politikalarına karşı duracak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Eğitim-Sen’den yapılan açıklamaya göre ise Antalya’dan gözaltına alınanlar arasında Züher Çapar’ın yanısıra Mehtap Şimşek, Hüseyin Erdem ve Aynur Altan’ın da bulunduğu belirtildi. Antalya’da gözaltına alınan KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’in ise Ankaraya gönderileceği öğrenildi.

Züher Çapar uzun süredir Kaş’ta görev yapıyordu

1547440cookie-checkKaş’ta gözaltılara tepki yürüyüşü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.