Kaş’ta sualtı kültür mirası eğitimi

SUALTINDAKİ KÜLTÜR MİRASI TANITILACAK

Dünya Bankası, İsken, Kaş Belediyesi ve Dragoman Seyahat Acentası desteğiyle bölgedeki dalış merkezlerini ve yerli halkı Kaş’ın sualtı kültür mirası hakkında bilinçlendirmeyi amaçlayan projenin ilk basamağı NAS-1 (Nautical Archaelogy Society) ve NAS-2 eğitimleri tamamlandı. NAS-1 eğitiminin, sualtı arkeolojisine ilgi duyan ve projenin geri kalanında aktif rol alacak gönüllüler için düzenlendiğini belirten Kaş Arkeopark Projeleri Yürütücüsü Dr. Güzden Varinlioğlu, eğitim çalışmasının içeriğinin Arkeoloji tarihi, arkeolojik buluntuların kayıt altına alınması, buluntuların kültürel değerlendirilmesi, buluntuların korunması ile günümüzde arkeolojik değeri yüksek olan kalıntıların tanıtımından oluştuğunu kaydetti.

ULUBURUN’UN REPLİKASINDA EĞİTİM

NAS-2 eğitiminde ise sualtında buluntuların tespiti ile bu buluntuların nasıl kayıt altına alınacağına yönelik bilgiler aktarıldığını belirten Varinlioğlu, “NAS eğitmenleri tarafından verilen eğitimler Kaş Hidayet Koyu’nda bulunan Arkeopark alanında ve Uluburun teknesinin 2. replikasında gerçekleştirildi. Teorik ve pratik eğitimi başarı ile tamamlayan gönüllülere eğitim sonrasında sertifikaları verildi” diye konuştu.

ENVANTER ÇALIŞMASI ÜÇ HAFTA SÜRECEK

Projenin ikinci basamağında Kaş ve Kalkan bölgesindeki arkeolojik alanların envanterlenmesi üzerine çalışmaların devam edeceğini dile getiren Varinlioğlu, 25 Temmuz’da başlayacak çalışmanın yaklaşık üç hafta süreceğini belirtti.

1530360cookie-checkKaş’ta sualtı kültür mirası eğitimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.