Kaş’taki ‘insanlık ayıbı’ davası ertelendi

TANIKLAR DİNLENEMEDİ

Bugün 18 yaşında olan tecavüz mağduru genç kıza ve ailesine destek vermek için Kaş’a gelen Antalyalı kadın örgütü temsilcileri, Kaşlı kadınlar ve Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyesi avukatlar da duruşmada hazır bulundu. Tecavüz mağduru genç kızın, olaydan yaklaşık 1,5 yıl sonra açılabilen davası, işlenen suçun niteliğinden dolayı avukatların talebiyle önce Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınması istenmiş ancak davalı avukatlarının itirazıyla yeniden Kaş Sulh Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Önceki gün görülen davanın 2. duruşması, davalı avukatlarının ‘kanun yararına bozma’ talebi üzerine dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesi ve elektronik bilgi işlem sistemine girilememesi nedeniyle 18. Ocak 2012 tarihine ertelendi. Davaya her iki taraftan tanık olarak çağrılan kişilerin ifadelerinin de alınamadığı öğrenildi.

İNSANLIK AYIBI SÜREÇ YATILI OKULDA BAŞLADI

İddialara göre, yatılı okulda öğrenim gördüğü sırada tecavüze uğrayan 16 yaşındaki S. K, kendisine tecavüz eden kişinin tehdidiyle yaşadığı olayı bir süre sakladı. Ardından da okul yöneticilerinin baskısı nedeniyle ailesinin yanına gönderildi. Bu süre içinde yaşadıklarını yakın bir arkadaşına anlatan genç kızın, olayı öğrenen beş gencin daha tecavüzüne uğradığı iddia ediliyor. Yaşadığı olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan S.K’nin, bileğini keserek intihara teşebbüs ettiği, genç kızı perişan halde bulan ve olayı öğrenen ailesi ile tecavüzle suçlanan gençlerden birinin yakınları arasında çıkan tartışmanın ardından olaya polisin müdahale etmesiyle açığa çıkan tecavüz olayının adli makamlara yansıdığı ve ardından ‘adli ihmaller’ zincirinin başladığı öne sürülüyor.

TECAVÜZ SORUŞTURMASINA TAKİPSİZLİK

Sanıklarla birlikte karakola götürülen 16 yaşındaki genç kızın, savcılıkça alınan ilk ifadesinde, psikolojik danışman yerine ikame edilen rehber öğretmen bulunmadığı ve sanıkların da yer aldığı savcılık kaleminde ifade verdiği iddia ediliyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlanırken ailenin itirazı üzerine tecavüzden yaklaşık 1,5 yıl sonra açılan davayı Antalyalı kadın örgütleri de yakından izliyor.

PROTESTOCU KADINLARA SORUŞTURMA

Öte yandan 11 Mayıs tarihinde görülen davanın ilk duruşmasını izlemek üzere Kaş’taki hükümet konağı önünde toplanan Antalya Kadın Platformu Kadın Dayanışma Merkezi, Eğitim-Sen Kaş Temsilciliği üyeleri ve Kaşlı kadınlara ‘trafiği enggelledikleri’ gerekçesiyle Kaş Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturmanın da sürdüğü öğrenildi.

1532330cookie-checkKaş’taki ‘insanlık ayıbı’ davası ertelendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.