Katil öldü, yaşasın yeni katil!

Hiç gözünü kırpmadan bak anasına babasına kıymış ya da çocuğa kıymış, sonuçta insana kıymış katillerin ve kurbanların resimleri var. Hatta bu resimler arasında cinsel açlığını çocuklar üzerinden çıkaranlar dahi var, gerçi artık sanal olarak da bu açlığı gideriyorlar dünya birincisi olarak! Sonuç, günlük yaşantımız içinde her an rastlanmayan vahşilikler orada sergilenir, yeni vahşiliklere davet çıkarır gibi!


Magandaların silahlı görüntüsünü basmak onların reklamını yapmak ve toplumu özendirmek gibidir. Neden bilinmez yaptığı işten gurur duyanların resmini basarak onlara daha çok övünç kaynağı çıkarıldığının farkında dahi değil, eğer caydırıcı bir durum olmuş olsaydı, silah satışlarında azalma olurdu, aksine artıyor. Kapkaç yapan çocukların resimlerini basarak, gazeteye çıkmak için kapkaç yapan çocukların olmadığını nereden bilmiş olacağız, hiç araştırıldı mı? Sanki bu üçüncü sayfalar suçları teşvik ediyor gibi geliyor bana.


Gazetelere yansıyanlar yaşamın içinde çok küçük bir alanı temsil ediyor, toplum elbette her an linç ile kalkmıyor, her an bir yerde cinayet işlenmiyor, fakat gazetelere bakınca ülke kan gölü içinde. Öyle cinayetler ve olaylar var ki akla gelecek şeyler değil. Ahmet Ümit bunları bir güzel roman yapsa diye içimden geçiriyorum. Eskiden sağ sol diye adlandırılan ama aslında faşistlerin yapmış olduğu katliamlar vardı, şimdi onlar yok oldu. Yerlerini, dolduruşa getirilen ya da bilinçli şekilde orada durup toplumu galeyana getiren, birilerin oynamış olduğu linç girişimleri ceza almadığından dolayı, devlet destekli devam ediyor. Eğer devlet desteği yok ise, bugüne kadar linç girişiminde bulunmuş ve ceza almış kaç kişi var? Kameralar tarafından tespit edilen katil adayları neden ceza almaz?


Linç eyleminde bulanan kişi, yaptığı eylem bir adam öldürme üzerinedir ve bilinç ile yapılır. Bilinçsiz linç olmaz!


Toplumumuz 12 Eylül’den beri bir tecrit içinde yaşamaktadır. Apolitik gençlik şimdi yönetici konuma gelmiş durumdadır. 12 Eylül Kemalist eğitimden geçenler resmi tarih söylemi dışında hiçbir konuda bilgisi olmayan, sadece mesleğini yapan ama mesleğinde de iyi olmayan bireylerden oluşuyor. İçlerinden bir iki istisnai durum var, fakat bu genel üzerindeki yargımı değiştiremez. 12 Eylül Kemalizmi gerçek Kemalizm elbette değil, o günkü koşullara uygun olarak devrim kelimesini dahi Arapça karşılığını alarak açıklamaya çalışan gerici zihniyetin bir ürünüdür. O dönemin açılmış yaraları hala sarılmış değildir, hesaplaşılamamıştır. 12 Eylül ile hesaplaşmadan ve darbe yaparak birçok insanın canına kıyan generaller evrensel kuralların geçtiği mahkeme önüne çıkarılmadan hesaplaşma bitmiş sayılmaz.


Katilleri ortadan kaldırmak için yeni katiller yaratılmıştır. Peki değişen ne olmuştur?


—————————-
www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.sitemynet.com

692690cookie-checkKatil öldü, yaşasın yeni katil!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.