“Katille hesaplaşmak istiyoruz”

Hatay’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Abdullah Cömert ile ilgili davanın duruşmasına sadece 5 kişi alındı. Anne Hatice Cömert, “Katille hesaplaşmak istiyoruz” dedi.

Hatay’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ölümüne ilişkin davanın Balıkesir’deki ikinci duruşması başladı.
Duruşma öncesinde çok sayıda kişi, adliye önünde toplanarak slogan attı.

Mahkemenin kararı doğrultusunda, salonun kapasitesi ve avukat sayısının çokluğu gerekçe gösterilerek, duruşmaya Abdullah Cömert’in yakınlarından beş kişi dışında izleyici alınmadı.

“SENİN ARKADAŞIN ÖLDÜRDÜ”

Bu sırada Abdullah Cömert’in kardeşleri polis ekipleriyle tartıştı. Abdullah Cömert’in ağabeyi “Türk bayrağını bir sivil polise göstererek, “Senin arkadaşın öldürdü.” dedi.

“KATİLLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUZ”

Anne Hatice Cömert, adliye önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adalet istediklerini belirterek, “Benim çocuğum öldü. Bu dünya adaletsiz” dedi.
Buraya bu kadar gencin hatır için geldiğini söyleyen Hatice Cömert, “Katille hesaplaşmak istiyoruz. Biz polis görmek istemiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Ben Antakya’dan kalktım geldim” diye konuştu.

Duruşmaya anne Hatice ve baba Edip Cömert ile Abdullah Cömert’in kardeşleri katıldı.

Bu arada, tutuksuz yargılanan sanık polis memuru A.K’nin, sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Balıkesir dışından duruşmaya katılacağı öğrenildi.

GAZ KAPSÜLÜ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Hatay’ın Antakya ilçesinde 2 Haziran 2013’teki Gezi Parkı eylemleri sırasında Abdullah Cömert başına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmişti.
Cömert’in ölümüyle ilgili açılan dava güvenlik gerekçesiyle Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı.

1444000cookie-check“Katille hesaplaşmak istiyoruz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.