‘Katliamı generaller biliyordu…’

New York Times gazetesine konuşan üst düzey bir donanma yetkilisi, Irak’taki komutanların Hadisa Kasabası’nda geçen kasım ayında yaşanan olayda, sivillerin deniz piyadelerinin iddia ettiği gibi yola yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu ölmediğini bildiğini, buna karşın olayın soruşturulması için bir neden görmediklerini söyledi.

Adı açıklanmayan yetkili, komutanların sivillerin vurularak öldürüldüğünden olaydan sonraki 2 gün içerisinde haberdar olduğunu kaydetti.

İFADE VERDİLER

Gazeteye konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi de, soruşturma kapsamında, Irak’ta görevli olan Tümgeneral Stephen Johnson ve Richard Huck’ın da ifadelerinin alındığını ifade etti. Yetkili, Irak’taki deniz piyadelerinin komutanı General Michael Hagee’nin, soruşturma tamamlanmadan bazı donanma komutanlarının görev yerlerini değiştirmeyi düşündüğünü söyledi.

Irak hükümeti, İshaki Kasabası’nda geçen martta 5’i çocuk 11 sivili öldürülmesi olayına ilişkin yürütülen soruşturmada, olaya karışan Amerikan askerlerinin kusurlu olmadığının açıklanmasına tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Adnan El Kazimi, soruşturmanın adil olmadığını belirterek yeni bir soruşturma açılmasını istediklerini kaydetti.

 

1129700cookie-check‘Katliamı generaller biliyordu…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.